Jelena Đoković biografija

Jelena Đoković nije samo lepa žena najboljeg tenisera na svetu, ona je ujedno skromna devojka koja nije osvojila samo Novaka Đokovića, nego i poznatu urednicu Voga Anu Vintur, koja je rešila da joj posveti nekoliko stranica u modnom časopisu.

jelena đoković

Jelena Đoković rođena je kao Jelena Ristić 17. juna 1986. godine u Beogradu. Odrastala je u Kosovskoj ulici, a tamo je završila i osnovnu školu. Posle toga je upisala Sportsku gimnaziju. Upravo se gimnazija pokazala mnogo važnom jer je tamo osim šta je dobila znanje upoznala i svog budućeg muža, Novaka Đokovića.

Upoznali su se preko zajedničkih drugara, šta se moglo i da očekuje jer je i Jelena neko vreme ozbiljno trenirala atletiku. Ona je baš kao i Novak osoba koja voli sportski način života i koja je osim toga sportski tip. Nije htela da se zadrži samo na srednjoj školi, pa je upisala Univerzitet u Milanu gde je diplomirala sa odličnim uspehom.

Posle škole se preselila u Monte Karlo gde živi Novak Đoković, a posle preseljenja nije dugo čekala i zaposlila se u predstavništvu naftne kompanije iz Libije na odseku za ljudske resurse. Dok je radila uspela je da stekne i doktorat iz menadžmenta. Pored toga što je bila devojka Novaka Đokovića pre nego šta su se venčali, Jelena je privukla pozornost mnogih zahvaljujući svojoj lepoti.

Jelena je rešila da neće mirovati iako je žena najboljeg svetskog tenisera. Ona se nalazi na čelu Fondacije Novak Đoković koja se brine za siromašnu decu Srbije. Već je imala mnogo uspeha u prikupljanju para od mnogih poznatih osoba ne samo iz Srbije, nego i šire. Jelena i Novak sada su u srećnom braku i imaju dete.

Autor: Sanja, Foto: Instagram

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*