Jelena Jakovljević biografija

Jelena Jakovljević jedna je od najpoznatijih modela koja iza sebe ima bogatu karijeru, a uspela je da uđe u istoriju kada je ponela titulu Mis Jugoslavije, Mis fotogeničnosti i Mis interneta. Posle ove velike pobede napustila je Miss yu agenciju i krenula u inostranstvo.

jelena jakovljević

Mis i model Jelena Jakovljević rođena je 16. maja 1979. godine u mestu Zablju pored Novog Sada. Godine 1997. ova lepotica je bila među prvih 10 finalistkinja na poznatom takmičenju za Elite Model Look.

Posle godinu dana pobeđuje na takmičenju za Mis tinejdžera. Kada je napustila agenciju koja joj je pomogla da postane slavna, Jelena počinje saradnju sa agencijama kao što su „Fashion model“, „Names“, „Woman“ i drugim agencijama širom sveta.

Snimila je mnogo editorijala za poznate muške časopise, a posle četiri godine veze udala se sa biznismena čije se bogatstvo procenjuje na dve milijarde dolara. Said Bin Drai, bogati naslednik je Jelenu upoznao 2003. godine. Venčali su se po arapskim običajima u Dubaiju gde je bilo oko 300 uzvanika.

Ubrzo posle venčanja su dobili ćerku Asju i sina Hilala. Koliko je Jelena sposobna poslovna žena svedoči i nagrada koja je po prvi puta uručena strankinji za poslovnu ženu godine. Danas je Jelena vlasnica lanca kozmetičkih centara „Vanila i čokolada“.

 Autor: Sanja, Foto: Printscreen

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*