Jelena Rozga biografija

Jelena Rozga je pevačica iz Hrvatske koja iza sebe ima mnogo uspešnih pesama i hitova sa kojima je postala jedna od najpopularnijih pevačica na području cele bivše Jugoslavije. Veliku karijeru kao pevačica je počela u grupi Magazin kada je imala samo osamnaest godina.

pevačica jelena

Jelena Rozga je rođena 23. avgusta 1977. godine u Splitu. Još je kao dete pokazivala veliko zanimanje za pevanje, ali i ples. Pre nego šta je počela da peva Jelena je imala odličnu karijeru kao balerina kada je nastupala u mnogim predstavama kao što su „Uspavana lepotica“, „Labuđe jezero“…

Sve se počelo menjati 1996. godine kada je počela da peva sa grupom Magazin koja je bila uspešna i poznata u celoj Jugoslaviji. Jelena je priznala kako joj je to bila jedna od najvećih želja i kako joj se od tog momenta život mnogo promenio i to na bolje.

Magazin je napustila 2006. godina kada je rešila da krene kao solo pevačica. Bilo je to vreme kada je objavila i album sa pesmom „Oprosti mala“. Ta pesma i „Ne zovi me Marija“ ubrzo su postale veliki hitovi i najavile uspešnu karijeru mlade pevačice.

Pesma „Daj šta daš“ iz 2008. godine postala je najslušanijom pesmom, a Jelena je postala kraljica Prokurativa osvojivši treći put nagradu za najslušaniju pesmu. Na festivalu 2010. godine nastupa sa pesmom „Bižuterija“ koja postaje najveći hit tog ljeta.

Sa Magazinom je imala sledeće hitove: „Da si ti ja“, “ Paaa..?“, „Nebo boje moje ljubavi“, „Minus i plus“. Samostalno se najviše izdvojila zahvaljujući pjesmama kao što su: „Oprosti mala“ i „Bižuterija“.

Pored bogate karijere koju ima zbog svojih pesama, Jelena je rešila da još jednom pokaže kako zna kako uspeti u svetu muzike. Jelena je jedam od sudija na poznatom muzičkom šou „X Factor“.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*