Jovan Joca Stefanović

Jovan Joca Stefanović je popularni srpski pevač koji je karijeru započeo u „Zvezdama Granda“. Tokom takmičenja je svojim talentom i šarmom osvojio mnoga ženska srca, a nakon takmičenja se uspio izboriti za svoje mesto na estradi.

Obrazovanje

U Beogradu je završio nižu muzičku školu „Stanković“ u kojoj je pohađao solo pevanje. Takođe, u Beogradu je završio i srednju elektrotehničku školu „Stari Grad“.

Privatni život

Rođen je 12.11.1989. godine u Valjevu. Do 1999. godine je živio u Prištini, a onda s porodicom odlazi u Beograd. Ljubav prema muzici prenio mu je njegov otac, poznati kompozitor Slavko Stefanović Slavkoni, koji je bio šef narodnog orkestra RTV Priština i najbolji harmonikaš Jugoslavije 1988. godine.

Joca je od 2016. godine je u vezi s Hanom Olajić, studenticom prava, za koju kaže da je drukčija od svih devojaka s kojima je bio do sada i da je jedna od retkih koji se bore za nešto što žele. Pre toga bio je u vezi sa Zlatom Aranđelović, kćerkom Zorice Brunclik i Miroljuba Aranđelovića Kemiša te s Helenom Topalović, kćerkom Milana Topalovića.

Posao

Po dolasku u Beograd, Joca je već s 14 godina počeo da radi s ocem u njegovom studiju i od tada je uradio aranžmane za mnoge poznate pevače. Uradio je aranžman za pesmu „Niko i neko“, s kojom je Dejan Matić nastupio na „Grand festivalu“, a nakon toga i za pesmu „Nije to bilo to“.

Uradio je i aranžman za pesmu Džeja Ramadanovskog „Imati pa nemati“, koja je tada osvojila drugo mesto na „Grand festivalu“. Joca je kao aranžer radio na albumima velikog broja folk pevača, a kao prateći vokal je nastupao sa Sašom Matićem, Dejanom Matićem, Milom Kitićem, Šabanom Šaulićem i drugima. Kasnije počinje da peva po klubovima i zabavama u Beogradu i Novom Sadu.

Bio je dio četvrte sezone „Zvezda Granda“, koja se održavala tokom 2008. i 2009. godine. Joca se zajedno s Milanom Topalovićem, Slobodnom Vasićem, Darkom Lazićem, Sašom Kapor i Jelenom Kostov našao u finalu koje je održano 20.6.2009. godine. Završio je na petom mestu.

2010. godine je objavio svoj prvi album, na kojemu se za zvuk i aranžmane pobrinuo on lično. Neke od njegovih pesama su „Drugovi ne postoje“, „Fališ mi ti“, „Duša mi je starija od tela“, „Idem dalje bez tebe“, „Moje pravilo“, „Samo javi“, „Slobodan“, „Za tebe briga me“, „Ti si ceo moj svet“, „Život vraća dugove“.

2010. godine je učestvovao u reality showu „Dvor“, a 2015. godine u „Parovima“. U to vreme je izjavio kako razmišlja da prestane da se bavi pevanjem, jer koliko god se trudio, ljudi ga zbog činjenice da je u folk vodama, deklariraju kao nižerazrednog pevača i seljaka. Tom prilikom je rekao da razmišlja o odlasku u Ameriku, gde bi se bavio produkcijom.

Na kraju je ipak ostao u Srbiji, a početkom 2017. godine je nakon duže muzičke pauze, u emisiji „Zvezde Granda Specijal“, predstavio svoj novi singl „Krvopija“. Sam je uradio aranžman i muziku za pesmu za koju kaže da se razlikuje od onoga što je publika inače navikla da čuje od njega. Nakon toga je jedno vreme opet pauzirao, a 2018. godine je objavio sing „Sve mi dobro ide“.

Najveća postignuća

Iako se muzikom bavi od svoje četrnaeste godine te je kao aranžer i prateći vokal sarađivao s mnogim poznatim pevačima, Joca najveću popularnost stječe učestvovanjem u showu „Zvezde Granda“, što je na kraju dovelo i do objavljivanja njegovog prvog albuma.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*