Justin Bieber biografija

Justin Bieber je kanadski kantautor koji je brzo postao popularan širom sveta, ne samo kod mladih devojaka nego i onih starijih. Godine 2009. objavio je prvi singl „One time“ koji je postao planetarno popularan, a posle čega ja usledio prvi album „My World“.

justin bieber

Trebalo je samo dve godine da prođu posle prvog albuma nakon čega je Justin Bieber postao idol tinejdžera skoro posvuda. Justin je rođen 1. marta 1994. godine u Londonu, Kanada, a talenat je otkrio Scooter Braun koji je posve slučajno naleteo na snimke pevača sa Jutjuba.

Scooter je kontaktirao Ushera i dogovorio projekat kako bi pomogli Justinu da izda prvi album. Sastali su se u Atlanti i na kraju je Justin potpisao za Island Records. Posle velikog hita koji je usledio 2009. godine Justin je postao prvi pevač koji je ušao sa sedam pesama na Billboard Hot 100.

Drugi studijski album objavio je je u novembru 2011. godine kada je debitovao na Billboard 200. U junu 2012. objavio je treći studijski album „Believe“. Justin Bieber je dobio mnoge nagrade i priznanja za ono šta je dosad uradio za muzičku industriju.

Dobio je nagradu American Music Awards, a bio je nominovan za Best Pop Vocal Album i Best New Artist. Sa velikom bazom fanova Bieber je sakupio preko 40 miliona sledbenika na Twitteru, a od strane Forbsa je odabran za treću najmoćniju ličnost.

Autor: Sanja, Foto: Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*