Kako da imate lepe nokte

Vreme je da zaboravite na skupe preparate koji su vas koštali vremena i novca. Sada je vreme da se okrenete prirodnim lekovima koji će da vam pomognu da uvek imate lepe nokte koje se nećete sramiti pokazati. Vaši će nokti uvek biti lepi i zdravi.

lepi nokti

Veoma je važno da vodite računa o svojoj lepoti kako bi se uvek osećali dobro u svom telu, a to možete tako što ćete da usvojite važne navike uz koje lepota neće nikada nestati. Zaboravite na suhu kožu i dehidrataciju.

Primetili se kako vam je koža oko noktiju suha i kako više nema sjaj kao što je imala nekada? To je zato što joj nedostaju važni sastojci koji se nalaze u zdravim namirnicama. Za lepotu morate isto tako da usvojite zdrave životne navike.

Jeste li pokušali sa morskom soli? Uzmite 2 manje kašike morske soli i pomešajte ju s malo limunovog soka i pšeničnih klica. Kada ste dobili pravu smesu stavite ju u posudu sa toplom vodom. Uronite ruke u vodu i pričekajte 10 minuta. Vaše će ruke nakon ovog tretmana biti prelepe.

Maslinovo ulje je još jednom pokazalo kako je lekovito i važno za lepotu. Pomešajte malo maslinovog ulja i soka i limuna kako bi mogli da rešite problem suvih noktiju koji se lako lome.

Nakon što ste pomešali maslinovo ulje i sok od limuna, stavite smesu na nokte i blago masirajte. Bilo bi dobro da stavite rukavice na ruke i ostavite smesu da deluje celu noć. Vaše će ruke i nokti nakon toga biti kao novi.

Ne zaboravite na biljno ulje koje može da pomogne vašim noktima. Na pamučni materijal stavite biljno ulje i nanesite ga na nokte. Nakon što ste nežno umasirali smesu na nokte, pričekajte i onda operite ruke.

Ova će smesa pružiti dovoljno vlage i sprečiti isušivanje. Bilo bi dobro da ovaj tretman radite tri puta dnevno kako bi se rezultati videli što pre. Vreme je da počnete misliti na sebe.

Autor: Sanja, Foto: Deklofenak/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*