Kako da koža zablista

Da li ste primetili kako vam više nema sjaj kao pre? Niste sigurni zbog čega vam se to dešava i želite šta pre da vam koža opet bude lepa? Slede saveti koji će da vam pomognu oko toga kako da na što lakši način i bez da trošite mnogo para opet budete srećni svojim izgledom.

nasmešena žena

Slede beauty trikovi radi kojih ćete biti srećni i posle kojih će vaša koža opet da dobije sjaj. Navike koje sada usvojite mogu da utiču ne samo na lepotu vašeg tela, nego i na vaše zdravlje radi čega ćete da budete zadovoljnim kvalitetom svog života.

Jedan od načina kako da poboljšate izgled svoje kože je da pazite na temperaturu i da izbegavate umivanje toplom vodom. Visoka temperatura vode isušuje kožu i može da izazove različite iritacije. Kada čistite lice pazite da to uradite mlakom vodom.

Pazite kako čistite svoje lice. Pored toga šta morate da pazite na temperaturu vode, veoma je važno da budete oprezni kada kupujete tonik za lice kao i sapun. Ovde nije dobro da štedite, a najbolji tonik je onaj koji ne isušuje kožu i ne ostavlja hemijski trag.

Piling kože je veoma važan za vaše telo, a bilo bi dobro kada bi to radili na prirodan način bez bilo kakvih tragova hemije. Nećete da pogrešite ako rešite da koristite jagodu sa kojom možete da uradite piling kože. Zašto je jagoda dobra? Upravo ona sadrži AHA kiseline koje se koriste tokom pilinga u salonima za lepotu.

Kožu morate da zaštitite od štetnog UV zračenja i dok se nalazite u zatvorenim prostorima. Nemojte da zaboravite na štetno zračenje koje dopire kroz prozor dok ste kod kuće ili dok se vozite u kolima. Obratite pažnju i na to, a koža će da vam bude zahvalna kada budete imalo malo više godina.

Ako imate problema sa aknama bilo bi dobro kada bi smanjili unos mlečnih proizvoda. Dokazano je kako upravo oni utiču na izgled kože. Važno je da sledite ove savete kako bi uvek bili zadovoljni svojim izgledom.

Autor: Sanja, Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*