Kako da pripremite kožu za puder

Znate li da je nega lica veoma važna? Ako volite uvek izgledati lepo i da vam je koža zdrava, onda bi morali da pazite na dnevnu i večernju negu lica te zaštitu kože pre nego stavite puder. Upravo puder može da začepi pore na licu i tako izazove mnoge druge probleme.

našminkana žena

Kako bi uvek imali lepo lice važno je da pazite kakve preparate koristite i da su oni kvalitetni. Sada kada ste odabrali najbolji puder za sebe, vreme je da otkrijete kako da pripremite kožu za puder.

Bilo bi dobro kada bi jednom sedmično uradili piling kože. Tako ćete da odstranite mrtve ćelije sa kože i sprečite pojavu mitesera. Koža će vam biti mekana i glatka. Pre nego stavite puder napravite piling, ali nemojte da preterate.

Pre pudera morate da očistite lice jer morate ukloniti ostatke šminke i bakterije koje su ostale na vašem licu. Posle čišćenja lica možete početi sa stavljanjem pudera koji će sakriti sve vaše mane za koje ne želite da se vide.

Ako želite da imate lepu kožu onda vam je važna hidrirajuća krema jer nijedan puder ne može lepo da izgleda na vašoj koži ako ona nije negovana. Pored hidrirajuće kreme ne zaboravite na ulje za kožu. Pomešate li ulje sa hidrirajućom kremom možete da dobijete kremu koja će da odgovara vašoj koži.

Puder ste rešili i sada su vam ostale oči. Za sve one žene koje žele imati senku na očima po ceo dan, moraju koristiti bazu za oči. Baza je važna ako želite da se senka ne skuplja u pregibu te da traje duže na očima.

I na kraju karmin. Istaknuli ste oči, a gde su usne? Ne zaboravite na piling za usne kako bi uklonili mrtve ćelije i kako bi karmin lepše stajao na vašim usnama. Pazite na svoju lepotu i ne zaboravite na ove savete koji će vam pomoći.

Autor: Sanja, Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*