Kako da šminka traje ceo dan

Da li ste se ikada pitali kako da vam šminka traje ceo dan bez toga da morate popravljati karmin i senku za oči? Slede saveti i trikovi uz pomoć kojih više nećete morati da razmišljate o tome da li će šminka da izdrži.

nanošenje šminke

Prvo šta morate da uradite je da uz sebe imate prave proizvode za lepotu koji su prošli proveru od strane mnogih stručnjaka. Kozmetičari se slažu da vam pored pravih proizvoda za šminku treba i malo šminke na licu. Preterivanje nikada nije bilo dobro.

Vi želite da vaše oči budu našminkane ceo dan i da izgledaju isto kao i ujutro kada ste na njih stavili senku, ajliner i maskaru? To uopšte nije problem ali samo ako uz sebe imate pravu i najbolju olovku za oči. Ona ne sme da se razmazuje i mora se lako nanositi jer će samo tako vaša šminka na očima trajati ceo dan.

Vaš će se ajliner dulje držati na očima ako pored olovke koja mora da bude savršena odaberete i senku u bež boji. Nju mora da nanesete na oči kako bi izgledali sveže ceo dan. To je samo još jedan trik zbog kojeg više nećete imati problema sa izgledom na kraju dana.

Ako želite da vam šminka bude postojana mnogo je važno da na usne pre karmina ili sjajila, stavite puder ili korektor. Uvek pre podloge koristite korektor ako želite da vam šminka traje dugo.

Koliko je podloga važna da bi šminka trajala dugo, tako je potrebno da na lice pre pudera stavite hidratantnu kremu i to bez obzira kakvu kožu imate. Šminka će se bolje držati na licu ako je koža pre toga hidrirana.

Puder i rumenilo nikada nemojte da nanosite prstima jer se na njima uvek može zadržati prljavština, a ima i prirodne masnoće zbog čega šminka neće da traje dovoljno dugo. Umesto da rumenilo i puder nanosite prstima, uradite to uz pomoć četkica. Neka vam sada šminka koju ste stavili ujtutro ostane takva do večeri.

Autor: Sanja, Foto: Andrii Muzyka/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*