Kako imati čisto lice

Bez obzira kakvo lice imali, sigurno ne želite da se na njemu nađu bubuljice ili nešto drugo. Kako bi bili lepi i uvek izgledali kao zvezde sa crvenog tepiha, morate znati kako pravilno očistiti lice. Jeste li se ikada pitali kako imati čisto lice? Ako jeste bićete srećni, jer sledi nekoliko saveta koji će vam pomoći.

lepa koža

Čišćenje lice nije težak posao, a dobro je imati i prave preparate kako bi uvek izgledali lepo, pa i kada budete imali nekoliko godina više. Sledite ovih nekoliko koraka i verujte da će vaši problemi sa kožom nestati uskoro.

Pre nego krenete skidati šminku dobro operite ruke kako ne bi prljavština s ruku došla na lice i tako uzrokovala bubuljice. Ne zaboravite dva pute preći oko očiju, jer se tamo nalazi mnogo šminke. Pazite da ste maknuli ajliner i maskaru.

Za ispiranje lica odlučite se za mlaku voda, jer ćete samo tako uspeti otvoriti pore. Nakon umivanja i ispiranja sledi piling kože. Pronađite pravi preparat i krenite. Piling je zaista odličan jer uz pomoć njega uklanjate mrtve ćelije kože, a koža opet izgleda prelepo.

Skidanje šminke je važno, a postoji mnogo načina kako možete to da uradite. Savetujte se u najbližoj prodavnici ili kod lekara koji će da vam preporuči losion ili vlažne maramice, Pre nego odaberete proizvod morate znati kakvu kožu imate i što na nju ne smete da stavljate.

Pronađite rukavicu i pređite s njom preko lica. Neka vam pokreti budu nežni, ali pazite da je rukavica čista kako se i na noj ne bi našle bakterije. Lice ćete kasnije isprati hladnom vodom kako bi zatvorili pore. Pustite da vam se lice prirodno osuši.

Sada je vreme da se idete odmoriti i pripremiti za sledeći dan. Lice ste očistili, ali niste napravili još nešto. Imate li kremu za lice? Ako imate, ne zaboravite se namazati kremom. Opustite se i uživajte, sada znate da vam je lice čisto, sveže i odmorno.

Autor: Sanja, Foto: Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*