Kako imati lepe nokte

Da li pazite na svoj izgled i nije vam svejedno kako ćete da izađete van? Hoćete li se samo našminkati ili ćete paziti da je i frizura na svom mestu? Ako je tako onda ste vi još jedna žena ili devojka koja velik dio vremena posvećuje ulepšavanju. A što je sa noktima? Pazite li kako oni izgledaju ili zaboravljate na još jedan detalj?

lepi nokti

Mnogim je ženama teško zamisliti da imaju lepe nokte kao poznate ličnosti bez pomoći stručnih osoba koje rade u kozmetičkim salonima, a koje rade ne samo s gelovima nego i drugim proizvodima. To je najveći problem onim devojkama i ženama koje ne mogu da izdvoje pare za posebne tretmane ili jednostavno nemaju dovoljno vremena.

Dobro je što postoje načini kako možete da imate lepe nokte i to uz pomoć sledećih nekoliko saveta. Ne samo što ćete uštedeti vreme i novac, nego ćete da se osećate bolje i zadovoljnije jer ste uspele nešto da napravite same u toplini svoje kuće.

Kako bi nokti uvek bili lepi i bez ružnih zanoktica te kako se ne bi listali, mnogo je važno da ne zaboravite na hidratantne kreme koje ćete da nanosite svaki dan. Potrebno je da ih nežno utrljate preko cele površine ruku, a posebno na nokte. To bi trebalo da bude nešto što ćete da radite svaki dan.

Lak za nokte ne može da traje večno i kada je napokon došlo vreme da ga skinete, bilo bi dobro da to uradite sa skidačem laka koji se bazira najviše na ulju, a ne acetonu jer je poznato da upravo aceton dovodi do isušivanja noktiju, zbog čega znaju pucati.

Nisu važno samo provereni i vrhunski proizvodi za lepe nokte. Ne bi trebali da zaboravite na zdravi način prehrane koji u sebi ima sve potrebne namirnice obogaćene vrednim vitaminima za bolje zdravlje svakog čoveka. Jedite puno povrća i ne zaboravite na mleko.

Ako imate problema sa pucanjem noktiju stručnjaci se slažu da bi trebali nabaviti proizvode koji će ih pomoći ojačati. Za sve one koji nisu sigurni koji su to proizvodi uvek možete da pitate u prodavnicama gde će vam svaki prodavač znati objasniti što tačno treba da tražite. Imajte lepe nokte i pokažite ih sa ponosom.

Autor: Sanja, Foto: Lisa A/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*