Kako imati ravan stomak

Lepo je kada možete da jedete i ne razmišljate često o tome da li će to da se primeti na vašem telu i zbog ćete kasnije možda da zažalite. Ali to su zaista retke situacije jer teško je za očekivati da se kilogrami neće primetiti ako samo jedete, a ne pazite na vežbanje i na druge zdrave aktivnosti.

ravan stomak

Svaka osoba da bi se lepo osećala u svom telu i imala odlično zdravlje, mora da pripazi na način kako da se hrani i na to da barem malo vežba. To ne moraju da budu vežbe koje ćete da radite zajedno sa trenerom. Postoje mnoge vežbe koje možete sami da uradite kod kuće uz pomoć nekoliko saveta. Tako ćete da sačuvate pare, ali i vreme kojeg nemate previše.

Mnogi koji jednom ipak reše kako bi vežbanje bilo odlično rešenje to najviše rade zbog želje da imaju ravan stomak. Želja je naravno veća kada je vani toplo i kada možete da pokažete ravan stomak, ali želja nije ništa manja i tokom cele godine jer želite da imate lepo telo i da ne razmišljate kako ćete da izgledate kada dođe sezona kraćih majica.

Kako bi uvek umali ravan stomak pokušajte da vežbate pre nego doručkujte. Namestite sat dovoljno rano kako bi stigli da odradite potrebne vežbe, a možete da si pomognete i sa šoljom kafe jer dokazano je da kofein pomaže razgraditi masnoće. Popijete li kafu uz njenu će pomoć rezultati doći mnogo pre nego što ste to očekivali. Vežba sa kojom si možete pomoći je ona gde uvlačite trbuh i stiskate mišiće.

Kada ste napravili jednu seriju vežbi sada možete da doručkujte, a bilo bi najbolje kada bi pojeli kuhana jaja. Ona će vam pružiti dovoljno energije za nastavak dana i posle njih nećete imati potrebu neko vreme da opet nešto jedete. Uz jaja stručnjaci se slažu kako prehranu treba obogatiti vrednim namirnicama kao što su mlečni proizvodi u kojima nema mnogo masnoće poput jogurta.

Ravan stomak možete imati ako promenite životne navike. Vreme je da slobodne momente ne provodite više toliko pred televizorom, nego da umesto toga odlazite u šetnje sa drugovima ili članovima porodice, a ako imate psa, to je vam je najbolji način da vani provedete više vremena nego što ste planirali. Iskoristite svaki momenat da se krećete.

Autor: Sanja, Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*