Kako izlečiti herpes na usnama

Da li vam je poznat osećaj peckanja na usnama? Tek što ste trebali da izađete jer je već vreme da krenete na posao, primetili ste herpes na usni koji vam neće dozvoliti da se osećate lepo? Šta može da se uradi, da li postoji rešenje sa kojim ćete brzo da rešite problem?

pokrivene usne

Dobro je što skoro u svemu pa tako i ovde postoje prirodna rešenja uz koja će herpes da ostane samo u vašoj prošlosti i kao nešto što želite brzo da zaboravite. Prednost prirodnih rešenja je to šta nisu štetni za našu kožu kao ni za organizam, zbog toga šta se u njima nalaze samo lekoviti i provereni sastojci.

Iako je mnogo bolje sprečiti nego lečiti važno je da si pomognete na bilo koji način. Ako niste primetili da bi vam uskoro mogao da iskoči herpes i sada ga više ne možete sprečiti jer je zaista vidljiv, pokušajte sa jednim starim i proverenim trikom.

Da li imate belog luka u stanu? Ako nemate krenite u prodavnicu jer upravo je on namirnica uz čiju ćete se pomoć brzo rešiti tragova herpesa. Dovoljno je samo da prislonite manji komadić belog luka na mesto gde se nalazi herpes. Primetit ćete kako će groznica brzo da nestane.

Zašto uopšte dolazi do herpesa? Obično se javlja nakon pada imuniteta i ako osetite peckanje i shvatite da bi vam se na usni ubrzo mogao da stvori herpes, bilo bi dobro da što pre delujete i to tako što ćete uzimati B vitamine. Mnogo je važno da povećate imunitet jer samo tako možete da sprečite izbijanje groznice, a ako se ona već pojavila to znači da će uz vitamine B kompleksa brže nestati. Možete da pokušate i sa propolisom.

Živite zdravo i bez stresa jer samo tako možete da izbegnete bolesti i sve ono šta dolazi pre njih. Primetite li da vam herpes izbija pazite da ne zarazite i ostale tako što ćete izbjegavati korištenje istog pribora za jelo i ljubljenje sa osobom koja nije zaražena.

Autor: Sanja, Foto: Kalim/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*