Kako posvetliti kosu

Da li znate da se žene sa plavom bojom kose mnogo bolje zabavljaju? Tako barem kažu mnogi, a nije se zaboravilo ni na prelepu glumicu za kojom mnogi muškarci još uvek žale, ali i sanjaju. Tako je pogodili ste, radi se o Merlin Monro, glumici koja je promenila mnogo toga u svetu filma, ali i šire.

svetla boja kose

Kakva je vaša boja kose? Da li volite plavu boju i želite da vam kosa bude što svetlija, ali jednostavno nemate vremena da često odlazite kod frizera ili vam to nedostatak novca ne dopušta? Dobro je što kosu možete da posvetlite sami kod kuće uz pomoć nekoliko saveta i trikova zbog kojih ćete da se osećate bolje.

Kosu možete da posvetlite uz pomoć nekoliko namirnica, a ako ih nemate krenite u prodavnicu i nabavite sve uz šta će vam kosa biti svetla i lepa. Med je jedna od namirnica bez koje je teško zamisliti da će boja biti onakva kakvu želite. Međutim med sam nije dovoljan, a uz njega vam treba još samo maslinovo ulje i to možda nekoliko kapljica.

Za masku uz koju će boja da bude kao iz snova potrebna vam je jedna čaša maslinovog ulja, jedna čaša vode i dvije male kašike meda. Sve dobro promešajte i nanesite na kosu te ostavite da deluje barem pola sata. Posle toga isperite masku uz pomoć tople vode. Ponovite postupak jednom sedmično i vrlo brzo će rezultati biti pred vama.

Med je samo jedna namirnica zahvaljujući kojoj možete da posvetlite kosu, ali nije jedina. Postoji mnogo proizvoda sa kojima ćete si pomoći da dobijete sve ono šta želite, a to je lepa kosa i boja za koju niste trebali da odlazite kod frizera.

Da li pijete kamilicu? Ona je dobra kada vas boli stomak i kada se želite opustiti, ali je isto tako korisna i kada treba posvetliti kosu. Šta treba da uradite? Sve šta je potrebno je da skuvate čaj i ostavite ga da se ohladi posle čega treba da isperete kosu.

Svetla kosa je moguća i uz pomoć soka od limuna. Mnogi to smatraju jednom od najproverenijih metoda, a trebate da pomešate jednu čašu soka od limuna i čašu tople vode, nanesete na kosu i ostavite da deluje 20 minuta. Posle toga isperete kosu i ostavite da se prirodno osuši. Postupak ne treba da radite više od jednom sedmično kako ne bi oštetili kosu. Sada znate kako možete da posvetlite svoju kosu na prirodan način.

Autor: Sanja, Foto: Ondine Goldswain/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*