Kako pravilno naneti tuš na oči

Da li se šminkate? Šta najviše volite da koristite, da li je to maskara, tuš, ajliner, karmin ili nešto drugo? Odgovor zavisi o tome šta volite da ulepšate na svom licu, oči ili možda usne. Ako ste i vi jedna od onih osoba koja smatra kako su oči mnogo važne, sledi nekoliko saveta o tome kako da ih ulepšate uz pomoć tuša za oči.

tuš na očima

Mnoge žene izbegavaju tuš za oči zato što ga nije jednostavno primeniti, jer možete da ga stavite previše pa da izgledate poput klovna na nekoj žurki za decu. Ako pogrešite kod nanošenja tuša vaše oči mogu da izgledaju drugačije i ne onako kako ste vi to hteli.

Da bi uvek mogli da stavite tuš jer to želite i bez straha da nećete izgledati lepo, bilo bi dobro kada bi pre toga koristili uvijač za trepavice. On nije potreban samo da vaše trepavice imaju volumen i da oči izgledaju veće, nego i zbog lakšeg nanošenja tuša za oči.

Posle korištenja uvijača imat ćete bolji pregled i moći ćete da vidite koren trepavica i liniju iznad kapka gde bi trebala da se nađe linija od tuša. Pre nego krenete nanositi tuš, uzmite olovku i lagano iscrtajte liniju preko kapka, ali pazite da se ona ne vidi previše. Linija koju ste nacrtali olovkom pomoći će vam samo da lakše povučete tuš.

Sada kada imate podlogu vreme je za tuš i konačno ulepšavanje posle čega ćete moći da izađete van sa drugaricama ili možda dečkom, odnosnom suprugom. Ne žurite, a kada nanosite tuš neka linija na početku oka bude tanja, a onda može lagano da se širi od sredine. Tako će oči da vam budu veće.

Isto radite i na donjem kapku, ali ovde morate biti posebno oprezni jer linija bi trebala da bude ista i ne previše debela jer bi mogli da izgledate kao vampir, a pogotovo ako ste svetle puti. Ulepšajte se kako vi znate i budite spremne na komplimente.

Autor: Sanja, Foto: Inga Ivanova/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*