Kako prepoznati trudnoću

Da li mislite da ste možda trudni? Još uvek niste sigurni jer menstruacija po kalendaru još ne treba da dođe, ali vi opet imate neki osećaj? Celo vreme imate osećaj kao da se nešto događa, ali niste sigurni koji su to znakovi. Dobro je što postoje znaci po kojima možete da znate da li ste trudni.

test na trudnoću

Žene koje su planirale trudnoću znakova će možda da budu svesne i pre nego što mnogo misle da je to moguće. Ali zašto? Upravo zbog toga što su celo vreme u planiranju i praćenju svih simptoma po kojima bi mogle da zaključe kako je za njih nastupelo drugo stanje.

Mučnina je jedan od najgorih ranih znakova sa kojim se bori oko 70 % trudnica. Radi se o ranoj trudnoći kada žena između četvrte i šeste nedelje oseća mučnine, koje ne moraju da se jave samo ujutro. One mogu da traju po ceo dan. To zavisi o svakoj ženi.

Osetljive bradavice su još jedan simptom po kojem možete da zaključite kako ste možda trudni. Trudnicama se pojavljuje oko sedmicu nakon začeća, kada bradavice mogu da budu bolne na dodir. Posledica je to lučenja hormona.

Kako bradavice mogu da budu osetljive, tako i grudi mogu da budu bolne na dodir. Do mekih grudi obično dolazi u prva tri meseca trudnoće, a tada mogu da se pojave i plave vene.

Nije retko da žena ima grčeve i da misli kako će da dobije menstruaciju. To može da bude znak kada se jajašce primilo za maternicu, kada se ona polako počinje da širi.

Osim grčeva kod nekih žena se javljaju smeđe mrlje, a to može da bude posljedica nameštanja jajašca u maternicu. Nije retko da vam neka hrana ima drugačiji okus nego pre i da mnogo toga neće pasati barem na početku trudnoće.

Mnoge žene kada osete barem jedan od spomenutih znakova urade test ili izvade krv. Većina ipak sačeka da izostane menstruacija jer je to najčešći znak da se nešto dešava.

Autor: Sanja, Foto: Nejron Photo/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*