Kako se rešiti bubuljica

Ah te bubuljice… Sada je već zaista došlo vreme da im kažete zbogom i da ih se rešite jednom zauvek. Koliko ste puta zbog bubuljica kasnili na posao ili na druženje sa drugaricama jer ste uporno pokušavali da sakrijete jednu ili više bubuljica? Sigurno vam se to desilo već nekoliko puta.

lice bez bubuljica

Teško je verovati da postoji osoba kojoj one ne smetaju. Pored toga šta iritiraju, bubuljice mogu da izazovu i druge negativne reakcije na koži kojih se teško rešiti za nekoliko minuta. Obično su to iritacije koje znaju trajati po nekoliko dana, a koje obično nastaju posle istiskivanja.

Sledi nekoliko trikova uz koje ćete da se zauvek rešite bubuljica, a dobro je što ne morate da odlazite na skupe tretmane kod kozmetičarke i tako trošite mnogo para. Sve šta vam treba je da ne zaboravite na redovne tretmane uz koje ćete uvek da budete lepi.

Ako imate problema ne samo sa bubuljicama nego i miteserima, pokušajte se umivati barem tri puta na dan. To se preporuča osobama koje imaju takvu kožu, a najvažnije je da to uradite pre spavanja. Umivati se možete hladnom vodom ili uz pomoć preparata koji su blagi. Izbegavajte da se previše dirate po licu tokom dana jer ruke vam ne mogu uvek biti čiste.

Svaki tretman posle kojeg bi koža trebala da bude mekana, glatka i bez bubuljica te mitesera mora da obuhvaća piling koji ćete da uradite jednom u sedmicu dana. Zahvaljujući pilingu rešit ćete se odumrlih stanica ćelija sa kože posle čega će ona moći opet da diše.

Da li volite da vam je kosa raspuštena i na licu? Ako je tako bilo bi dobro da izbegavate kosu na licu jer dokazano je da dlake pomažu kod pojave bubuljica i zbog njih ih se teško rešiti. Ne zaboravite da se za lepotu treba truditi i da se ništa ne dešava preko noći.

Autor: Sanja, Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*