Kako se skida celulit

Skoro da i ne postoji žena koja nema problema sa celulitom. Neke su srećne pa im se celulit ne vidi, dok se mnogima primeti kada obuku kratku haljinu ili kratke pantalone. Vreme je da nešto poduzmete i saznate kako se skida celulit.

kora od pomorandže

Kada je pravo vreme da se skida celulit? Uopšte nije pametno da to radite kada već dođe leto jer tada je kasno. Da bi celulit nestao treba mnogo vremena te raznih terapija koje će da vam pomognu u vašoj želji za promenom izgleda.

Celulit predstavlja bolest kože kada se u ćelijama na koži nakupi masnoća, što se kasnije može primetiti u obliku kvrga. Te kvrge s vremenom postaju sve vidljivije i tada ih je teško maknuti.

Problem sa celulitom treba rešiti jer se ne odnosi samo na estetiku nego i na zdravlje. Povećana količina masnoće koja se nakuplja u ćelijama stvara krvne sudove zbog čega se pogoršava cirkulacija, a metaboliazm postaje sporiji. To je razlog zašto je koža na kojoj ima mnogo celulita hladna na dodir.

Postoje tri stepena celulita, a to su male jamice koje možete da primetite samo kada se uštipnete za određeno mesto na telu. Drugi stepen je kada se promene na koži vide u stajaćem položaju dok se u ležećem one ne vide. Treći stepen je kada se jamice primete ne samo u stajaćem nego i u ležećem položaju.

Lečenje celulita ovisi najviše o vama i kako ćete da pristupite rešavanju problema. Mnogo je važno da ste uporni i da ne odustanete odmah na početku. Bilo bi dobro kada bi promenili i životne navike i tako na dan unosili oko 2 l vode. Tako morate da izbegavate alkohol, kavu i pića koja u sebi sadrže šećer.

Ako imate celulit drugog i trećeg stepena više nije dovoljno samo da pijete vodu nego su potrebne i terapije u salonima. Nemojte da čekate nego napravite nešto što pre.

Autor: Sanja, Foto: =Vo=/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*