Kalista Flokhart Biografija

Kalista Kej Flokhart (Calista Kay Flockhart) je rođena 11. novembra 1964. godine. Ona je veoma poznata američka glumica, nagrađena Zlatnim globusom, nagradom Udruženja filmskih glumaca i nagradom Svetskog teatra, nominovana za Emi nagradu.

Rodila se u Friportu, država Ilinois, SAD. Otac Ronald bio je direktor jedne prehrambene kompanije, a majka Kej Calista je učiteljica engleskog jezika. Ima starijeg brata Gerija. Zbog očevog posla često su se selili, tako da je Calista odrastala u nekoliko američkih saveznih država. Maturirala je u državi Nju Džersi, nakon čega je otišla studirati glumu i diplomirala je 1988. godine.

Aktivna je kao glumica od 1989. godine. Do sada je nastupila u preko 20 ostvarenja, a najpoznatija je po ulozi protagonistica serije Ali Mekbil (1997. – 2002. godina). Specijalizirala se za sapunice i televiziju. Bori se za prava žena, te je čak nastupala u izvedbi Vagininih monologa od Eve Ensler. Igra ulogu republikanke Kiti Valker-Mekalister u seriji Braća i sestre ABC TV kompanije.

Usvojila je dečaka i dala mu ime Lijam. Od 2002. godine u vezi je s glumcem Harisonom Fordom, koji ju je zaprosio 01. aprila 2007. godine. Udala se za njega 15. juna 2010. godine u Santa Feu. Dok je pohađala školu, ljudi su često imali problema s izgovaranjem njenog imena. Kalista je tada svima govorila kako se zove Kerol. Bila je u vezi sa glumcem Benom Stajlerom i rediteljem Semom Mendesom. Ima ista dva imena kao i njena majka, samo što idu obrnutim redosledom (njeno ime je Kalista Kej, a majčino Kej Kalista). Ime Kalista dolazi od grčke reči „kallista“ što znači „najlepša“. Kalista je bila na audiciji za ulogu Alison Parker u seriji Melrose Place. Ulogu je dobila Kortni Torn-Smit, koja je kasnije sa Kalistom nastupala u seriji Ali Mekbil.

Kalista Flokhart

Kalista Flokhart

Izvor i foto: Wikipedia

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*