Katarina Bogićević

Katarina Bogićević je srpska pevačica i glumica koju je javnost imala prilike upoznati 2012. godine u televizijskoj seriji „Folk“, u kojoj je tumačila ulogu Zvezdane. Pre toga je učestvovala u popularnom takmičenju „Ja imam talenat“, a kasnije u muzičkom šou „Tvoje lice zvuči poznato“.

Obrazovanje

Osnovnu i srednju školu je završila u Podgorici. Paralelno s osnovnom i srednjom školom je pohađala časove džeza i violine u Muzičkoj školi „Vasa Pavić“ u Podgorici.

Privatni život

Rođena je 17.3.1998. godine u Podgorici. Katarinin otac Veselin je profesor klarineta, a majka Dijana je kompozitor muzike za decu pa je Katarina rasla uz muziku i otkrila svoje zanimanje za nju još u najranijem detinjstvu. Muzikom se bave i Katarinina sestra Ksenija i brat Pavle.

Već sa četiri godine je prvi put nastupala na jednom dečjem muzičkom festivalu koji se održavao u njenom rodnom gradu. Katarinini roditelji su već tada shvatili da je rođena za scenu i pretpostavili su da će se jednog dana baviti javnim poslom.

Kako je postajala starija, njen interes za muziku je postajao sve izraženiji pa je i nakon polaska u osnovnu školu nastavila učestvovati na brojnim dečjim muzičkim događanjima koji su održavani ne samo u Podgorici, nego i u ostalim gradovima Crne Gore, ali i Bosne i Hercegovine i Srbije. Učestvujući na tim događajima, Katarina je osim talenta za pevanje publici pokazala i da je talentovana za glumu.

Svako pojavljivanje na sceni je pretvarala u umetnički performans, a osim muzičkih manifestacija posvećenih deci, Katarina je učestvovala i u snimanjima radijskih i televizijskih emisija koje su takođe bile posvećene deci.

Osim ljubavi prema muzici, Katarinu od detinjstva krasi i velika ljubav prema životinjama pa je jedno vreme tokom odrastanja maštala o tome kako će postati veterinar. I sada tvrdi da bi veterina sigurno bila njen izbor da se nije uspela ostvariti kao multitalentovana glumica.

Posao

Katarina je već u šestom razredu osnovne škole snimila i objavila svoj prvi album. Na albumu se našlo nekoliko dečjih pesama, a posebno su se izdvojile pesme pod nazivom „Reciklaža“ i „Pravi“, za koje su snimljeni i videospotovi.

Nakon što je spomenuti album dobio pozitivne komentare okoline, Katarina se 2011. godine odlučila prijaviti na takmičenje u emisiji „Ja imam talenat“. Na audiciju, koju je uspešno prošla, je došla s majkom Dijanom i ocem Veselinom.

Svakim svojim daljnjim nastupom, Katarina je očaravala publiku i stekla ogromnu naklonost žirija, a sve to je dovelo do toga da se nađe u finalu takmičenja.

Njene nastupe je zapazio i reditelj TV serije „Folk“, Dušan Milić. Kontaktirao je Katarinu i ponudio joj ulogu Zvezdane u toj seriji. Uz podršku roditelja odlučila je da prihvati ponudu i okuša se kao glumica.

Ta se odluka ubrzo pokazala ispravnom jer je Katarina ispunila očekivanja reditelja i osvojila naklonost velikog dela publike. Vrlo brzo je postala omiljena među članovima glumačke ekipe koja je radila na seriji, a filmski kritičari su joj prognozirali uspešnu glumačku karijeru.

2014. godine je učestvovala u poznatom takmičenju „Tvoje lice zvuči poznato“, koje je bilo humanitarnog karaktera. Katarina je u jednoj od epizoda nastupila kao Vitni Hjuston i pobedivši osvojila nagradu od 1.000 eura koju je poklonila porodici iz Nikšića koja broji osam članova i u kojoj jedno dete boluje od netolerancije na gluten.

Jedno vreme se povukla iz javnog života, a onda se 2018. godine našla u središtu pozornosti crnogorske javnosti. Razlog za to je „Montevizija“, nacionalni izbor kojim Crna Gora traži predstavnika za Eurosong. Katarina se za takmičenje prijavila s pesmom „Neželjena“ Aleksandre Milutinović.

Najveća dostignuća

Katarini je najveći uspeh i popularnost donelo pojavljivanje u TV seriji „Folk“, nakon čega su eminentni ljudi iz sveta glume njen talenat ocenjivali visokom ocenom i predviđali da će postati velika glumačka zvezda.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*