Katarina Radivojević biografija

Katarina Radivojeviće je srpska glumica koja u svojoj bogatoj karijeri ima mnogo rola u poznatim filmovima i serijama. Ova lepa glumica danas je aktivna i u pozorištu gdje je neko vreme glumila u predstavi „Komedijaši“. Učestvovala je i u šou „Tvoje lice zvuči poznato“ kao član žirija.

katarina radivojević

Katarina Radivojević je rođena 29. marta 1979. godine u Beogradu, a gdje je i završila Fakultet dramskih umetnosti kod profesora Predraga Bajčetića. Pre toga je učila osnove glume kod Mile Aleksića. Išla je u Dvanaestu i Petu gimnaziju u Beogradu.

Dok je išla u srednju školu Katarina je bila poznata kao nedisciplinovana devojka koja je bežala sa časova tokom demonstracija 1997. godine zbog čega je morala da ponavlja razred. Posle svih padova i bombardovanja, glumica je rešila da upiše akademiju.

Prvi susret sa kamerom Katarina je imala u „Policajcu sa Petlovog brda“ gdje je igrala zajedno sa velikanima, Ljubišom Samardžićem, Nedom Arnerić i Milenom Dravić. Serija se snimala od 1992. – 1994., a imala je velik uspeh.

Odmah posle fakulteta dobila je veliku priliku da zaigra u filmu „Zona Zamfirova“. Za ovu je rolu dobila i nagradu za najboljeg debitanta u Nišu. Posle ove uloge je porasla njena popularnost, a usledio je je još jedan film „Lavirint“, „Čarlston za Ognjenku“ i „Pljačka Trećeg rajha“.

Autor: Sanja, Foto: Printscreen

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*