Kiki Lesendrić biografija

Kiki Lesendrić je poznati srpski rok muzičar koji je ostao najzapaženiji kao osnivač popularnog benda „Piloti“. Sa spomenutom je grupom objavio nekoliko albuma u bivšoj Jugoslaviji tokom 80-ih i 90-ih godina, a poslednji album bio je 1996. godine.

kiki lesendrić

Zoran Kiki Lesendrić je rođen 2. januara 1961. godine. Ubrzo je primetio kako je njegova najveća ljubav muzika. Sa grupom „Piloti“ bilježi veliki momenat tokom 80-ih kada su nastupali na koncertu Bijelog dugmeta.

Prvu postavu su činili Zoran Lesendrić, pevač i gitarista, zatim gitarista Goran Bogićević, basista Dragan Andrić i bubnjar Nenad Atanasijević. Početkom 1981. godine bend je učestvovao na manifestaciji „Pozdrav iz Beograda“, a iste godine su učestvovali na omladinskom festivalu u Subotici.

Od 1993. godine Kiki radi kao producent i kompozitor za diskografske kuće „Universal“ i „Polygram“. Zajedno sa Lazom Ristovskim koji je neko vreme bio deo Pilota, Kiki je snimio pesme za filmove „Pun mesec nad Beogradom“ i „Zaboravljeni“.

Kiki je krajem 1996. godine radio deo muzike za film „Balkanska pravila“. Godine 1997. je komponovao za grčku pevačicu Alkistis Protopsalti. Producirao je nekoliko pesama za njenu novu ploču. Kiki je radio i sa slavnim pevačima sa ovih prostora, pa je tako za Marinu Perazić komponovao pesmu „San za jedan dan“.

Zajedno sa Pilotima je objavio 7 albuma te nekoliko kompilacija, a 2008. godine je objavio prvi solo album „Mesec na vratima“.

Autor: Sanja, Foto: www.kikilesendric.rs

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*