Klaudija Šifer Biografija

Klaudija Šifer je rođena 25. avgusta 1970. godine u Dizeldorfu u Nemačkoj. Njena karijera manekenke i modela počela je 1987. godine pojavljivanjem na naslovnoj strani magazina „El“, posle čega je počela da se pojavljuje u magazinima širom sveta. Klaudija je 1992. godine postala najplaćeniji model potpisivanjem desetogodišnjeg ugovora sa „Revlonom“, koji je vredeo šest miliona dolara godišnje.

Ona je jedna od najlepšh žena sveta. Njen puteni izgled joj je doneo svetsku slavu. Duge plave kose i plavih očiju probojnog pogleda, visoka 182 centimetara, pojavila se na više od sedamsto naslovnih strana, što je čini jednom od najfotografisanijih žena sveta. Jedna je iz velike petorke svetskih supermodela ranih devedesetih godina prošlog veka. Poznati modni kreator Karl Lagerfeld kaže da Klaudija pored lepote ima fantastičan smisao za biznis, veoma je poslovna, ozbiljna i naziva je nemačkom poslovnom mašinom. Iako bogata i slavna, slovi kao veoma pristupačna i svakodnevna osoba. Kada je upitaju šta je njena najveća vrlina, Klaudija odgovara – autentičnost. Ova zvezda internacionalne popularnosti je najvoljenija Nemica posle Marlen Ditrih, i već je blizu 20 godina u modnom biznisu. Otac joj je advokat po zanimanju, čime je i ona nameravala da se bavi, ali nemirne i nepredvidive životne vode su je odnele u drugi svet. Planovi su se promenili kada se jedne oktobarske noći 1987. godine zatekla u jednoj dizeldorfskoj diskoteci. Te noći zapazio ju je poznati modni fotograf Majkl Levanton i odmah joj ponudio angažman. Nekoliko nedelja kasnije, Klaudija je odletela za Pariz na prvo fotografisanje. Ubrzo nakon toga, zvezda je bila rođena.

– Imala sam 18 godina. Jedne večeri, dok sam bila u diskoteci, primetili su me neki ljudi i pitali da li bih želela da postanem manekenka. Sećam se da tom susretu nisam pridavala preveliki značaj, ali nešto kasnije, kada su me pozvali da dođem u Pariz i kada su mi detaljno izneli svoje planove, shvatila sam da se ne šale i da mi stvarno nude posao. Rekla sam sebi: zašto da ne probam, ako mi se posao ne dopadne ili ne ide, barem ću živeti godinu dana u Parizu i naučiću francuski jezik. Ako ne uspem, vratiću se u Nemačku i upisaću se na fakultet. – kaže Klaudija Šifer pričajući o svom ulasku u svet mode i manekenstva.

Njena karijera manekenke i modela krenula je pojavljivanjem na naslovnoj strani magazina „El“, posle čega je počela da se pojavljuje u magazinima širom Evrope. Za novu „Gesovu“ devojku izabrana je 1989. godine. Radeći „Gesove“ reklamne kampanje postala je poznata i u Americi. Klaudija je 1992. godine bila proglašena najplaćenijim modelom u modnoj industriji, nakon potpisivanja desetogodišnjeg ugovora sa „Revlonom“, koji je vredeo šest miliona dolara godišnje. Kao član „velike petorke supermodela“ krasila je naslovnice više od 700 magazina širom sveta, uključujući „El“, „Vog“, „Kosmopoliten“, „Maks“, „Plejboj“, „Foto“ i druge.

Klaudija Šifer

Klaudija Šifer

Izvor i foto: paunpress.com

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*