Koje greške žene čine kod nege kose

Postoje greške koje žene čine kod nege kose, a koje bi što pre trebale prestati da rade kako bi uvek imale lepu i sjajnu kosu. Poslušajte savete poznatih svetskih frizera koji su hteli reći ženama što smiju činiti, a što ne.

kod frizera

Jedna od greški je farbanje kose kod kuće što žene ne bi smele da rade. Retko koja žena odabere pravu nijansu i posle će opet da ode kod frizera koji će to morati da popravi. Farbanje kose prepustite frizerima.

Mnoge žene prečesto peru kosu. Nikako nije dobro prati kosu svaki dan, jer se na taj način skida zdravo ulje koje je potrebno ako želite da imate sjajnu kosu. Ako želite osvežiti kosu onda radije koristite šampon za suvo pranje.

Volite li da peglate kosu? Ako je tako onda morate da pazite jer vrući zrak može veoma da osuši kosu. Mnoge žene to rade jer im se uvek negde žuri. Pazite da vam je kosa uvek u potpunosti suha dok ju sušite.

Kada operete kosu morate da budete nežni sa svojom kosom. Nije dobro ako ju grubo osušite peškirom, jer tako činite puno više štete nego koristi. Kosu morate prvo da umotate u peškir kako bi nežno upio vlagu.

Stavljate li balzam na celu kosu? Ako to radite nemojte, jer će vam se kosa brže mastiti. Balzam morate da stavljate samo na krajeve po dužini od brade prema dolje.

Produžeci za kosu su popularni jer retko koja žena ne želi imati dugu kosu. Iako je duga kosa lepša, kada ih skinete morat ćete da skratite kosu jer će vam biti oštećena. Produžeci nažalost oštećuju kosu.

Izbegavajte produžetke ako želite imati lepu i zdravu kosu. Nemojte stavljati tanke trake za kosu, jer ju oštećuju. Ako vam se kosa zapetlja radije uzmite makaze i maknite traku za kosu. Kosa će da vam bude lepa i zdrava samo ako budete izbegavali greške koje žene rade kod nege kose.

Autor: Sanja, Foto: dean bertoncelj/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*