Kokosovo ulje za lepotu

Želite li uvek da budete lepi? Onda je važno da naučite sve tajne koje će da vam pomognu kako bi vam koža uvek bila meka, glatka i bez bora. Nikada nije rano da počnete sa negom kože, a ona će da vam pokaže svoju zahvalnost sa vremenom.

otvoreni kokos

Jeste li čuli za kokosovo ulje? Ono je važno zato što se smatra izvorom ne samo masnih esencijalnih kiselina nego i masti. Kokosovo ulje ima mnogo manje masti nego ostala ulja i zato ima prednost kada je u pitanju njegova rola u svetu ljepote.

Zato što ima mnogo masti od ostalih jestivih ulja, kokosovo ulje se preporuča osobama koja su na dijeti. Ulje je zdravo i lekovito, a tome svedoče istraživanja koja su dokazala da ulje ima veliku ulogu kada je u pitanju zaštita od raka.

Ulje je zaista odlično jer pomaže kod mnogo toga, pa tako pomaže ojačati imunitet, regulisati krvni pritisak te ubrzati rad metabolizma. Glavni sastojak ulja je laurinska kiselina koja je lekovita jer ima antivirusno dejstvo.

Kokosovo ulje je odlično za negu kože zato što se brzo upija, pa je dobar i za osetljivu kožu. Lice vam mora biti mokro dok ga nanosite, a ako imate ispucale usne i onda će da vam pomogne.

Ulje od kokosa je dobro i za kosu. Pored toga što hrani kosu on podstiče i nen rast te ju regenerište. Ne morate se bojati da će vam kosa biti masna, jer je kokosovo ulje poznato po tome što se brzo upija kako u kožu tako i u vašu dlaku. Ne morate se bojati da ga nećete moći isprati.

Za kosu su najbolje prirodne maske koje možete sami napraviti. Pomešajte ulje i jaje. Umutite i smesu nanesite na teme. Držite ju pola sata i zatim isperite. Pazite da je voda mlaka dok ispirete kosu.

Autor: Sanja, Foto: mashe/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*