Lazar Ristovski biografija

Lazar Ristovski je poznata osoba u Srbiji koja se dokazala na mnogim projektima, pa tako ne radi samo kao glumac nego i kao pisac, reditelj i producent. Iza sebe ima bogatu karijeru s velikim brojem uloga od kojih je najviše glumio u glavnim rolama filmova, drama i serija na televiziji.

lazar ristovski

Lazar Ristovski je rođen 26. oktobra 1952. godine u Ravnom Selu pored Vrbasa. Rođen je u porodici kolonista iz Jugoslavije, majka je rođena u Crnoj Gori, a otac u Makedoniji. Već je veoma rano znao da će jednog dana da se bavi glumom, pa je tako krenuo tim smerom.

Na Fakultetu dramskih umetnosti diplomirao je 1976. godine i to kao glumac. Jedne od njegovih najpoznatijih uloga bile su u filmovima kao što je „Podzemlje“ snimljeno 1995. godine, zatim „Belo delo“ iz 1990. godine, a ne treba da zaboravimo na ranije projekte poput „Tito i ja“, snimljen 1992. godine.

Osim šta se dokazao kao odličan glumac Lazar se oprobao i kao producent te reditelj filma „Belo odelo“, a danas je vlasnik kuće „Zilion“. Film Belo odelo dobio je Oskara kao najbolji strani film, što je za Lazara bilo zaista veliko dostignuće. Godine 2006. pojavio se u filmu o James Bondu „Kazino Rojal“, a pre toga je 2004. godine glumio Carusa u filmu „Kralj lopova“.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*