Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Lea Kiš biografija

Lea Kiš je doktorant na FDU i magistar komunikologije. Mnogi su je zapamtili kao voditeljku zabavne emisije na televiziji Pink. Lepa voditeljka iza sebe već ima mnoge emisije, a očito je kako još dugo ne namerava da stane, na radost svih gledaoca koji prate njene emisije.

lea kiš

Lea Kiš je rođena 23. marta 1968. godine u Beču, Austriji. U Beogradu je završila srednju školu, a posle toga se upisala na Akademiju lepih umetnosti, rešila je da to bude smer mandžmenta u novinarstvu. Posle toga je magistrirala komunikologiju, a ima i Doktorat na Fakultetu Dramskih Umetnosti.

Imala je samo 18 godina kada je počela da radi na televiziji. Radila je posao najavljivača za televiziju Beograd. Posle toga su usledile emisije “Snu san” i “Da pitamo zajedno”. Na programu televizije Beograd počela je da radi kao novinar za vremensku prognozu, a brzo posle toga je bila voditelj za “Jutarnji program”.

Početkom 90-ih Lea je krenula sa uređivanjem infromativne emisije “Dan” na televiziji TV Politika. Godine 1993. se vraća na 3. kanal gde je radila kao urednik za emisiju “Podne-popodne” i emisiju “Ljudi”. Imala je 4 godine pauzu i posle toga se vratila na posao urednika za emisiju “Nedeljno popodne”. Posle toga je počela da radi na RTV Pink. Lea je u svom životu mnogo vremena provela u inostranstvu, u mestima kao što su Kipar, Tunis, Libija i Kuvajt.

 Autor: Sanja, Foto: Screenshot Yotube

Comments

 1. samo se ceris kroz celu emisiju

 2. Drugi Milenko iz Temisvara says:

  Super si i ni nisam znao da si moja vrsnjakinja, mislijo sam da si mnogo mladja…izgledas odlicno…a i dobar si gazda u emisijama….

 3. 50 godina …..hahahaaa baba

 4. sladja says:

  lea kis je 1968.godiste a 1961… greska

 5. Prelepa zena…lea dugo sam zaljubljen u tebe…svaka cast

 6. mirjana says:

  SA LEOM SAM STUDIRALA NA POLITICKIM NAUKAMA I LEA JE GENERACIJA 67…DAKLE IMA 44 GODINE KOLIKO I JA.UVEK JE BILA LEPA MENI JE NA FAKSU BILA UBEDLJIVO NAJLEPSA DEVOKA…

 7. lEA JE PAMETNA I VASPITANA UZIVAM DA JE GLEDAM.

 8. COVWCE,ZENA TOLIKO GODINA RADI A NE MENJA SE.PRELEPA JE ,SVAKA CAST.

 9. Cini ti se da se ne menja.Operisana je samo tako.

 10. ukyui

 11. mama
  uouhoigyi

 12. novikorisnik says:

  šta je komulikologija? džaba joj dr mr i ostale titule kad vodi onakvu emisiju…brate mili, ko da ima svadbu svake nedelje i to onu najgoru koju može da se zamisli…

 13. Комуникологија је нов правац мутавих и неписмених. Само слушајте Леу Киш и све ће вам бити јасно. Речи изговара као да из ње говори “Микросифт Сем” а не она. Тако да ту нема дилеме шта је “комуникологија”. Новинар (водитељ) треба да буде благо насмејан пред камерама и гостима у емисији. Али то не значи да треба да се кези ко луд на брашно сваки пут цео програмски ток који води. Све у свему једном речју БЉАК!!!

Komentiraj

*