Lea Kiš biografija

Lea Kiš je doktorant na FDU i magistar komunikologije. Mnogi su je zapamtili kao voditeljku zabavne emisije na televiziji Pink. Lepa voditeljka iza sebe već ima mnoge emisije, a očito je kako još dugo ne namerava da stane, na radost svih gledaoca koji prate njene emisije.

lea kiš

Lea Kiš je rođena 23. marta 1968. godine u Beču, Austriji. U Beogradu je završila srednju školu, a posle toga se upisala na Akademiju lepih umetnosti, rešila je da to bude smer mandžmenta u novinarstvu. Posle toga je magistrirala komunikologiju, a ima i Doktorat na Fakultetu Dramskih Umetnosti.

Imala je samo 18 godina kada je počela da radi na televiziji. Radila je posao najavljivača za televiziju Beograd. Posle toga su usledile emisije „Snu san“ i „Da pitamo zajedno“. Na programu televizije Beograd počela je da radi kao novinar za vremensku prognozu, a brzo posle toga je bila voditelj za „Jutarnji program“.

Početkom 90-ih Lea je krenula sa uređivanjem infromativne emisije „Dan“ na televiziji TV Politika. Godine 1993. se vraća na 3. kanal gde je radila kao urednik za emisiju „Podne-popodne“ i emisiju „Ljudi“. Imala je 4 godine pauzu i posle toga se vratila na posao urednika za emisiju „Nedeljno popodne“. Posle toga je počela da radi na RTV Pink. Lea je u svom životu mnogo vremena provela u inostranstvu, u mestima kao što su Kipar, Tunis, Libija i Kuvajt.

 Autor: Sanja, Foto: Screenshot Yotube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*