Lepa koža za kratko vreme

Mnogo žena ima problema sa aknama, podočnjacima uprkos brojnim tretmanima. Postoje mnogi kozmetički tretmani koji koštaju, a ne daju uvek rezultate. Pokušajte sa prirodnim proizvodima i zaboravite na skupe kozmetičke tretmane. Ponekad se treba okrenuti prirodi.

čisto lice

Svoju negu ćete početi tako što ćete se umivati u hladnoj vodi i to tri puta na dan. Tako ćete da uklonite mrtve ćelije kože i prljavštinu. Pre nego što odete na spavanje uradite piling kože. Praktikujte piling barem jednom sedmično i ne zaboravite na antibakterijske proizvode. Oni su odlični ako imate problema s aknama.

Sapuni nisu nikako dobri jer mogu da začepe pore lica i oštete kožu. Umesto sapuna koristite antibakterijske prizvode koji će mnogo bolje da deluju na kožu. Posle umivanja možete pokušati sa umivanjem lica.

Umočite peškir u mlaku vodu i stavite ga na lice i držite oko 2 minute. Koža će vam biti blistava, zdrava i imat ćete čisto lice. Pore neće biti začepljene i uklonit ćete svu prljavštinu.

Pazite da su vam ruke uvek čiste. Ne bi bilo dobro kada bi se umivali sa rukama na kojima se nalazi mnogo bakterija. Pre nego što se krenete umivati dobro operite ruke i krenite sa negom lica.

Najbolje su maske za lice koje ste sami napravili. Tako znate što se sve nalazi u njima i u potpunosti ste sigurni kako u maski nema hemije koja bi mogla da vam naškodi. Maske možete da uradite od namirnica koje već imate u kući.

Jeste li pokušali sa limunom? Limun se pokazao kao odličan kozmetički proizvod. Ako imate problema sa aknama ili crvenim mrljama, uzmite krišku limuna i stavite ju na sva ona mesta gde se nalaze akne.

Limun praktikujte samo jednom sedmično, a iako uklanja akne, limun može da osuši vašu kožu što isto nije dobro. Nemojte preterati, a nakon limuna nemojte da zaboravite staviti hidratantnu kremu.

Autor: Sanja, Foto: lev dolgachov/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*