Lepa Lukić biografija

Lepava Mušović sa umetničkim imenom Lepa Lukić jedna je od folk pevačica koja se najdulje nalazi na sceni i to već preko pet decenija. Radi se o popularnoj folk pevačici čiji je najveći hit pesma „Srce je moje violina“. Pesma je to koju znaju da pevaju na području cele bivše Jugoslavije.

lepa lukić

Lepa Lukić je rođena 16. januara 1940. godine u malom mestu Miločaj. Bez oca je ostala kada je imala samo dve godine, a njena majka je umrla u 94. godini života. Lepa ima još i brata rođenog 1936. godine.

Ljubav prema pevaju je otkrila kada je imala samo pet godina, a to je bio početak njenog pevanja. Profesionalnu karijeru je počela 1960. godine u duetima sa poznatim pevačima kao što su Gvozden Radičević i Mića Stojanović.

U javnosti se prvi put pojavila se pesmom „Od izvora do prutića“, a sa kojom je stekla veliku popularnost. Na početku svoje profesionalne karijere je inzistirala da se razvije kao solo pevač, a ne kao deo dueta, a što joj je kasnije i uspelo.

Iza nje je mnogo pesama: „Da li ćeš me voleti“, „Duša me bolela“, „Glavu gore mala“, „Ja nisam pesma“, „Kuća stara“… Dosada je objavila oko 30 albuma, a neko je vreme glumila u seriji „Paja i Jare“ i „Kamiondžije“. Godine 2010. učestvovala je u rijaliti šou „Veliki Brat VIP“.

Autor: Sanja, Foto: Printscreen

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*