Maja Nikolic Biografija

 

Rođena: 11.04.1975.
Mesto rodjenja: Niš
Horoskopski znak:Ovan
Zanimanje: Estradna umetnica

Zanimljiva činjenica: Želi da živi u Panama sitiju.

Kratka biografija: Još od malih nogu pokazivala je sklonost ka muzici. Maja je svoj prvi javni nastup imala sa 7 godina na festivalu u Nišu “ Majska pesma“ gde je nastupila u duetu sa svojim bratom i osvojili su prvu nagradu. Od muzike je veoma mlada zaradila i prvi honorar. Počela je sa 13 godina da peva u kafiću i piceriji. Pevala je džez, soul evergrin, ali i ostale vrste muzike. Sa 15 godina sa bratom je osnovala grupu“Mar-Maja“.
Još 1989. godine dobila je ponudu da izda album za zagrebački „Jugoton“. Međutim, počeo je rat i sve je propalo. Za njen proboj na estradi najzaslužnija je Maja Odžaklijevska, njena estradna mama kako je ona naziva. Odžaklijevska je Maju upoznala sa značajnim ljudima u RTS-u. Maja Nikolić je učesnica brojnih festivala na kojima je osvojila 24 prvih nagrada.

Za sebe kaže da je odana, istrajna, sanjar, vatra, dete-zena, srna.

U kuću ulazim: “Zbog novca.”

Njen moto je: Ako nešto ne možes da ostvariš probaj još jednom, ako i tada ne možeš da uradiš probaj još jednom. A ako ni tada ne možeš da uradiš, probaj još jednom.

 

Malo opširnija biografija:

1993. Otpočinje saradnju sa Grajom i peva njegovu kompoziciju „Verujem u ljubav“ na Beogradskom proleću u duetu sa Mirkom Cajićem.

1993. Učestvuje na festivalu „Pjesma Mediterana“ sa pesmom „Moja duša tebi pripada“, ćiji je autor Vladimir Graić. Iste godine se pojavljujue na festivalu „Beogradski šlager – Menadžer“ sa pesmom „Ne dam te“, koju je komponovao Radoslav Grajić, i osvaja drugo mesto.

7.2. 1994. Pobeđuje na Mesamu sa pesmom „Odlazi“ i dobija prvu nagradu za interpretaciju i prvu nagradu 17 televizijskih stanica. Pesma „Odlazi“ na Oskaru popularnosti proglašena za hit godine.
Iste godine osvaja I nagradu stručnog žirija, II nagradu publike i nagradu za interpretaciju na Beogradskom proleću pesmom “ Napustio si sve“;
I nagradu na Sunčanim skalama sa pesmom „Baš sam se zaljubila“;
II nagradu na Budvanskom festivalu sa baladom „Milion suza“.

1995. Objavljuje svoj prvi album „Sad me pronađi“ za PGP. Na tom albumu su se pored pobedničkih festivalskih pesama našle i „Kao da sam luda“,“ Samo se jednom voli“(duet sa Željkom Šasicem), „Vruće ,mokro, klizavo“…

1996. Učestvuje na Mesamu i osvaja drugo mesto mesto sa pesmom „Svaki sam tren tebi suđena“. Udaje za Mirka Šćepanovica i odlazi u Sidnej. Tamo je živela skoro 2 godine.

1997. Aprila donosi na svet sina Novaka.

1998. Pobeđuje na Beogradskom proleću sa pesmom „Ne traži me više“.
Nastupa na Budvanskom festivalu sa pesmom „Uzmi me“.
Na Sunčanim skalama osvaja III nagradu stručnog žirija i nagradu za interpretaciju pesmom „Varali me svi“.
Na internacionalnom festivalu Slavjanski bazar u Vitepsku (Belorusija) osvojila prvu nagradu žirija sa pesmom „Više nisi moj“.

Osvaja prvu nagradu na festivalu u Saratovu (Rusija). Kao pobednica ta dva festivala pevala na Crvenom Trgu u Moskvi.
Krajem godine izdaje i svoj drugi album pod nazivom „Uzmi me“.

25.2.1999. Februara je održala svoj prvi solistički koncert u prepunoj dvorani Sava Centra.

2000. Izdaje album “ Iz inata“ na kome su se najviše izdvojile Dragane, Otrove, Iz inata, Boli…

2001. Učestvuje na Zrenjaninskom festivalu sa pesmom „Ti da platiš“ sa kojom nije uspela da se plasira u finale.
Učestvovala je i na Budvanskom festivalu sa pesmom „Plačite“.
Seli se u Ameriku i tamo ostaje sve do kraja 2006. U Čikagu redovno peva sa bendom u Herri’s Velvet Room, najpoznatijem klubu u centru Čikaga.

Pevala u China Klub-u u New York-u, kao predgrupa Diani Ros na dobrotvornom koncertu, sav prihod išao deci sa posebnim potrebama .
Živela u L.A. Westwood, Beverly Hills, San Diego u L.A. Holla
U Čikagu snimala sa producentom Matt Warren (producent Whitney Huston) snimila pesmu “Almaz” od Randy Crawford

2002. Upoznaje Vuka Kandića za koga se udala naredne godine i sa kojim je bila u braku do 2008. godine.

2003. Pobeđuje na Zrenjaninskom festivalu i odnosi pobedu pesmom „Bolesna“
2005. Nastupa na Suncanim skalama sa pesmom „Stoti put“, a krajem godine i na Radijskom festivalu sa pesmom „Ne traži me“.

2006.Izdaje album “ Za moju dušu“.

8.11. porodila se po drugi put, donela na svet sina Lazara. Krajem godine učestvuje na Radijskom festivalu sa pesmom „Pokloni se“ i osvaja treće mesto.

2007. Nastupa na Beoviziji sa prelepom baladom “ Ja znam da ti me ne volis“, ali ne uspeva da dođe do finala.

2008. Se razvodi od Vuka Kandića. Ubrzo posle razvoda započinje romansu sa nemačkim advokatom i biznismenom Janom Nikolasem Stajnpilcom.

Učestvuje na Ohridskom festivalu sa pesmom „Samo za tvoje oči“ i osvaja nagradu za interpretaciju.

20.9. 2009. postaje učesnica Farme u ubrzo osvoja simpatije publike i postaje jedna od najomiljenijih farmera. Zahvaljujući učešću na Farmi, Maja ponovo postaje aktuelna.

2010. februara Maja izbacuje singl “ Crveno“, a u ubrzo zatim učestvuje na Grand festivalu sa pesmom “ Ludilo“, sa kojoj nije uspela da se plasira u finale.

30. 1. Ulazi u rijaliti Dvor, gde biva izbačena zbog  govora mržnje. Po izbacivanju, Maja postaje glavna tema. Pričalo se o njoj u Dnevniku, bila je na naslovnim stranama svih mogućih novina…

2013. Učesnica serijala VIP Veliki BratUkoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*