Majli Sajrus Biografija

Majli Sajrus je američka pop zvezda, rođena 23. novembra 1992. godine, kao kćerka Leticije-Tiš Sajrus i kantri pevača Bili Rej Sajrusa. Ima starijeg brata Trejsija, koji je gitarista grupe Metro Station. Ima i stariju sestru Brandi. Majli Sajrus je američka glumica i pevačica, najpoznatija po ulozi Majli Stjuart u najgledanijoj tinejdžerskoj seriji Hana Montana. Majli je postala poznata širom sveta nakon prikazivanja tinejdž hit serije Hana Montana iz 2006. godine. Snimila je i album sa pesmama iz istoimene serije. 2009. prikazan je i film po istoimenoj seriji. Prošle godine snimila je svoj treći studijski album.

Majli je rođena u Nešvilu, Tenesi, 23. novembra 1992.godine. Ona je kćerka Leticije-Tiš Sajrus i kantri pevača Bili RejSajrusa. Ima starijeg brata Trejsija, koji je gitarista grupe Metro Station. Ima i stariju sestru Brandi. Trejs i Brandi su deca Majline majke, međutim Majlin otac ih je usvojio kada su bili mali. Takođe ima i mlađeg brata Brejsona i mlađu sestru Noa koja je takođe glumica. Majlina kuma je čuvena kantri pevačica Doli Parton. Majlino pravo ime je Destini Houp. Roditelji su je tako nazvali jer su verovali da će u životu postići velike stvari. Njen nadimak bio je Smajli jer se stalno smejala (Smajl-osmeh).

U osnovnoj školi Heritage bila je navijačica. Majli je postala zainteresovana za glumu kada je imala devet godina. Njena prva uloga bila je u seriji Dok u kojoj je glavnu ulogu imao njen otac. 2003. godine igrala je mladu Ruti u Tim Bartonovom filmu Big Fish i tada je predstavljena kao Destini Sajrus. Kada je imala 12 godina prijavljuje se na audiciju za Diznijevu TV-seriju „Hannah Montana“. Cilj joj je bio da igra glavnu ulogu Majli Stjuart ili Majline najbolje drugarice Lili. Žiri joj je dao sve pohvale, međutim bila je odbijena jer je bila mlađa nego što su očekivali.Pošto još uvek nisu našli djevojčicu za glavnu ulogu, posle godinu dana Majli zovu na još jednu audiciju i tada dobija ulogu. Pored uspešne TV-serije Majli je glumila i u filmu Hannah Montana: The Movie u kojem lik Majli mora da bira između života sa porodicom i života super zvezde Hane Montane. 2009. godine posle premijere filma Hannah Montana The Movie, Majli počinje da snima film The Last Song. Taj film je premijerno prikazan 2010.

Majli je bila u emotivnim vezama sa Nikom Džonasom, zatim manekenom Džastinom Gastonom, a zatim i sa australijskim glumcem  Lijamom Hemsvortom. sa kojim je nekoliko puta raskidala i pomirila se u martu 2011. godine. Majli Sajrus je dobitinica čak 13 Teen Choice nagrada po izboru tinejdžera, zatim 5 nagrada Kids Choice kao i MTV-jeve filmske nagrade. 2008. godine zaradila je 25 miliona dolara i dospela na  35. mesto Forbosove liste 100 slavnih. U decembru 2007. godine izbio je skandal kada su otkrivene fotografije sa majlinog My Space naloga na kojima sa svojom drugaricom deli lilihip. 2008. otkrivene su fotografije na kojima je kao 15 – godišnjakinja pozirala čuvenoj fotografkinji Eni Lebovic a na kojima je zaodenuta čaršafom.

Majli Sajrus

Majli Sajrus

Izvor i foto: Wikipedia, pulsonline.rs

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*