Marija Šerifović biografija

Marija Šerifović je jedna od najpoznatijih srpskih pevačica koja je 2007. godine osvojila Eurosong kada je učestvovala sa pesmom „Molitva“. Osim što se dokazala kao veliki pevački talenat, Marija je rešila da svojim znanjem pomogne kao jedan od sudija u šou „The Voice Srbija“.

marija šerifović

Marija Šerifović je rođena 14. novembra 1984. godine u gradu Kragujevcu. Njezina majka je isto tako poznata pevačica Verica Šerifović, koja je bila jedan od sudija za odabir pesme na Eurosongu 2008. godine.

Otac Rajko je ostavio Marijinu majku Vericu kada je bila devet meseci trudna zbog druge žene, pa tako Marija ima polubrata Danijela. Slavna pevačica je mnogo puta kroz intervjue priznala kako je njezin otac oduvek bio nasilni alkoholičar. Marija je imala još jednog brata Dušana iz očevog prethodnog braka, koji je umro nakon teške bolesti.

Već je od početka svoje karijere imala velike uspehe, pa je tako njen album „Naj, najbolja“ objavljen 2003. godine odlično prošao kod publike. Na albumu se nalazio najveći hit „Znaj da znam“, pesma koju je komponovao Darko Dimitrov. Godine 2006. izašao je studijski album „Bez ljubavi“ koji je bio uspešan kao i njen prvi album.

Mnogo je puta nastupala za određene stranke, pa tako i za Samostalnu srpsku demokratsku stranku pre izbora za parlament u Hrvatskoj, 2007. godine.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*