Marjan Rističević biografija

Marjan Rističević je poznati srpski političar, ali i zemljoradnik koji se dosada našao na mnogim važnim funkcijama. Tako je neko vreme obnašao dužnost kao sekretar Koalicije pod nazivom „Vojvodina“.

marjan rističević

Marjan Rističević je rođen 1. marta 1958. godine u mestu Zemun. Školovao se u Višoj školi za organizaciju rada, a posle čega nije trebalo da prođe mnogo vremena kako bi se dokazao na polju kao političar. Marjan danas živi u mestu Novi Karlovci sa suprugom Svetlanom.

Osim što je 1996. godine bio skretar Koalicije „Vojvodina“, do 2002. godine našao se na mestu predsednika Narodne seljačke stranke. Marjan Rstičević je pokušao da postane i predsednikom Republike Srbije pa je tako učestvovao na izborima 2004. godine.

Učestvovao je dva puta, 2004. kada je osvojio 10.198 glasova i 2008. godine kada je osvojio 18.500 glsova. Iako nije uspeo Marjan se na čelu Narodne seljačke stranke nalazi od 1999. godine.

Učestvovao je na parlamentarnim izborima 2003. godine zajedno sa Borislavom Pelevićem pod imenom „Za narodno jedinstvo“. Na izbornoj listi su se osim Marjana našli Milan Paroški i Dragan Marković. Lista je na kraju osvojila 68.537 glasova.

Marjan Rističević je ostao poznat i po svojim izjavama, ali i onome šta je uradio. Tako je jednom ispred zgrade Narodne skupštine parkirao traktor, a mnogo puta je za sebe priznao kako je neobrazovan, ali vredan i pošten čovek.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Yotubube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*