Marko Karadžić Biografija

Marko Karadžić je rođen 28. decembra 1976. godine. Završio je Pravni fakultet, bio je državni sekretar za ljudska i manjinska prava Republike Srbije. Danas je komesar za ljudska prava u LDP-u. Marko je završio Pravni fakultet, a u SAD magistrirao Međunarodno pravo. Kao istaknut borac za zaštitu ljudskih prava i protiv svih vidova diskriminacije, dobio je brojna priznanja. Bio je državni sekretar za ljudska i manjinska prava Republike Srbije, ali je nakon sukoba sa tadašnjim ministrom napustio ovu poziciju. Danas je komesar za ljudska prava u LDP-u.

Marko se zalaže za osvajanje sloboda gajeći veru u čoveka. Elokventan je, ali i poznat po oštrom jeziku. Svoje stavove vatreno brani, a spreman je da uputi i žestoku kritiku. Kad god može prepušta se uživanju u prirodi, druženju sa zanimljivim ljudima i životu koji se razlikuje od rutinske svakodnevice. Iako je tolerantan, teško podnosi primitivizam, laž, bahatost, diskriminaciju. Prijatelji smatraju da je ponekad samoživ.

Marko Karadžić

Marko Karadžić

Izvor i foto: Wikipedia, pulsonline.rs

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*