Marko Pantelić Biografija

Marko Pantelić, nadimak Pantela (Panta), je rođen 15. septembra 1978. godine. Po zanimanju je profesionalni sportista, fudbaler. Marko je sa osam godina počeo da trenira u Crvenoj Zvezdi, a zatim se preselio u Grčku i počeo da igra za Iraklis. Sa 17 godina je potpisao profesionalni ugovor sa Paris Saint Germainom.

Tada je zapostavio fudbal i predao se noćnim klubovima i automobilima, a kada je shvatio da je izabrao pogrešan put, prešao je u Lozanu u kojoj je dao 14 golova na 21 meču. Tada ga primetila španska Selta i to se pokazalo kao jako loš transfer, zatim je došlo do pozajmice u Šturm, gde je ostao kratko i vratio se za Beograd.

Potpisao je ugovor sa Sartidom, gde je osvojio kup Jugoslavije postignutim golom u finalu protiv Zvezde. Nakon toga je prešao u Crvenu Zvezdu i sa njom osvojio dve duple krune. Nakon toga je postao član berlinske Herte, od 2005. do 2009. godine i odatle prelazi u Ajaks iz Amsterdama. Sada je član Grčkog Olimpijakosa. Odigrao je 43 utakmice i imao 10 pogodaka za reprezentaciju Srbije.

Marko Pantelić

Marko Pantelić

Izvor: WP, SOS Kanal, tracevi-magazin.com

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*