Marko Živić biografija

Marko Živković je srpski glumac koji je postigao veliku uspeh ne samo na filmu nego i u pozorištu. Osim kao glumac dokazao se i na televiziji kao voditelj šoa na Fox-u . Već je neko vreme deo stalne postave dramskog pozorišta u Beogradu.

marko živić

Marko Živković je rođen 4. aprila 1972. godine u mestu Kruševcu. Završio je Akademiju dramskih umetnosti u Novom Sadu. Nije trebalo mnogo vremena da prođe kako bi Marko završio u glumačkim vodama.

Iako deluje u pozorištu, najveću popularnost je stekao učestvovanjem u šou na televiziji gde se pokazao kao uspešan voditelj. Time je pokazao da ima još jedan talenat.

Iza sebe ima mnogo uspešnih projekata, pa je tako glumio u raznim televizijskim serijama i filmovima, a glumio je i u hit predstavi „Ne igraj na Engleze“. Neko je vreme bio u braku sa manekenkom i voditeljkom emisije „Plesom do snova“, Natašom Pavlović.

Kao član dramskog pozorišta u Beogradu glumio je u predstavi „“Sviraj to ponovo“, „Ne igraj na Engleze“, „Let iznad kukavičjeg gnezda“, „Delirijum tremens“… Pojavio se i u drugim projektima kao što je: „Montevideo, Bog te video“, „Folk Lepi Lukić“…

Marko je osvojio mnogo nagrada, a već se duže vreme bavi humanitarnim radom. Jednom je vodio i kviz „Zdravo Evropo“ koji je trajao 5 ciklusa.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*