Biografije po abecedi: A, B, C, Č, Ć, D, Dž, Đ, E, F, G, H, I, J, K, L, Lj, M, N, Nj, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z, Ž

Masimo Savić biografija

Masimo Savić je popularni hrvatski pevač koji je u svojoj bogatoj karijeri snimio preko 6 albuma, a osim toga se smatra jednim od najupečatljivijih vokala na području bivše Jugoslavije. Svoje znanje je rešio da podeli sa ostalima i tako nauči i mlade nade kao sudija u šou “X Factor Adria”.

masimo savić

Masimo je rođen 6. juna 1962. godine u gradu Puli u Istri. Do svoje treće godine života živeo je u malom mestu Raša u Istri, a posle toga je od treće do šeste godine života živeo sa majkom u talijanskom mestu pored Napulja u Aversi, zajedno sa bakom i dedom.

To je razlog zašto Masimo smatra da je Italijanski njegov materinji jezik. Dok je bio u Aversi mnogo vremena je provodio sa tetom Eleonorom koju su svi rado zvali Elly. Zahvaljujući najviše njoj koja je imala lepi glas, ali i talenat ne samo za pevanje nego i za likovnost, Masimo je već kao dete zavoleo muziku koja će sa vremenom postati njegova velika ljubav.

Masimo je često menjao adrese, pa je tako neko vreme živeo i u Milanu, s posle toga je otišao u Australiju u Sidnej gde je zarađivao čisteći bazene. U početku je hteo da radi kao ugostitelj, a kada je to propalo okrenuo se muzici i napokon posao popularan.

Godine 1979. dolazi u Zagreb, upisuje treći razred srednje škole te zajedno sa Emilom Krnjićem, Brankom Terzićem i Vedranom Čupićem osniva grupu “Dorian Gray”. Usledile su zanimljive godine i kreativno vreme osamdesetih kada je nastao hit “Sjaj u tami” sa kojim je grupa postala poznata.

Nakon što se grupa raspala Masimu se 1986. godine javio Zrinko Tutić i ponudio saradnju. Tada je nastala pesma “Stranac u noći” i mnoge druge. Usledile su ratne godine i teška vremena, a za Masima je najbolje vreme usledilo 2002. godine kada je sklopio ugovor sa Aquariusom. Sa izdavačkom kućom je objavio album “Massimo”.

Iako je album imao kvalitetu, ali ne i veću zaradu i to se uskoro promenilo kada je Masimo počeo da niže hit za hitom: “Ne plači”, “Da mogu”, “Da li voliš me još”, “Iz jednog pogleda” i mnoge druge.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Comments

  1. On nikakve veze nema sa Hrvatskom otac mu je Sumadinac, majka Italijanka.

  2. Stanislav says:

    Masimo je trebao da ostane u Australiji I da cisti bazene!

Komentiraj

*