Maska protiv bubuljica

Vama je veoma važno da imate lepo lice i bez bubuljica? Sigurno ste pokušali mnogo toga, ali rezultati nisu bili onakvi kakve ste hteli. Da li ste pokušali da promenite ishranu jer možda je problem u tome šta jedete, odnosno hrana koju unosite?

bubujica na licu

Iako mnogi još uvek nisu sigurni u povezanost između hrane i bubuljica, ipak je istina kako mnoga masna hrana nikako nije dobra za lice i kožu na drugim delovima tela. Osim što treba da promenite način kako se hranite, mnogo je važno da naučite kako da napravite prirodne maske koje će da vam pomognu rešiti problem koji imate.

Da li ste čuli za masku od belog luka? Iako ovaj luk već duže vreme koristite za pripremu mnogih jela, važno je da naučite kako da ga iskoristite za borbu protiv bubuljica. Dobro je šta ne morate da potrošite mnogo para, a luk sigurno već imate kod kuće.

Šta je tako posebno kod belog luka? Ono zbog čega je luk važan u borbi protiv bubuljica je alicin, odnosno antioksidans koji se razlaže na sulfansku kiselinu. Osim što uklanja bubuljice, odličan je jer ubija bakterije koje su glavni krivac zašto dolazi do bubuljica.

Pre nego krenete raditi masku proverite da li imate sve šta vam treba. Sada ste spremni da napravite lekovitu smesu koja će da vam pomogne da se bolje osećate i rešite svega onoga šta se ne bi trebalo nalaziti na licu.

Za smesu su vam potrebna tri čena belog luka i malo vode. Posle kada ste iseckali luk i pomešali s malo vode, maska je spremna da ju stavite na mesto gde se nalazi bubuljica. Budite oprezni jer je maska jaka, a ako osetite peckanje to je normalno.

Važno je da masku držite do 3 minute, a kako nikada nije dobro da preterujete, ovu smesu možete da primenjujete tri puta sedmično. Budite strpljivi i rezultati će vrlo brzo doći.

Autor: Sanja, Foto: Christo/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*