Maska za lice od banane

Vi sigurno želite da imate lepo lice s kojim ćete želeti da se ponosite gde god se pojavite. Lepo lice možete da imate uz pomoć maske od banane. Zašto je banana dobra? Ona vas štiti od slobodnih radikala i sprečava preranu pojavu bora.

oguljena banana

Banana nam je dostupna tokom cele godine i bogata je vitaminima. Nju vole deca i odrasli, a možete tu jesti na mnogo različitih načina, bilo kao deo slanog jela ili kao deo deserta.

Pored toga što je dobra za zdravlje, ona je odlična ako želite da imate prelepi izgled. Iskoristite njene prednosti i napravite sami masku od banane. Vratite svom licu prirodan sjaj i rumenilo.

Možete da napravite nekoliko maski za lice od banane, pa tako i od banane te prirodnih ulja. Poslužite se bademovim ili maslinovim uljem i pomešajte sa jednom bananom. Nju ste pre toga zgnječili. Masku stavite na lice i držite 10 minuta. Posle toga se umijte, a lice će biti sjajno i glatko.

Napravite drugu masku od banane i mleka. Pomešajte jednu veliku kašiku mleka i pola banane. Sve pomešajte i stavite na lice te držite do 15 minuta. Posle umivanja vaše lice će imati lepi sjaj i rumenilo i to bez šminke.

Imate li med možda? Uzmite jednu kašiku meda i pomešajte sa bananom koju ste pre toga izgnječili. Dobro pomešajte i stavite na vlažno lice i vrat. Masku držite do 15 minuta i zatim isperite lice. Ne zaboravite umasirati hidratantnu kremu kremu na lice i vrat. Razlika će se odmah primetiti.

Možete da napravite masku od zobi i banane. Pomešajte pola šolje zobi i jednu bananu koju ste pre toga zgnječili. Stavite na lice i držite do 15 minuta. Ova maska je odlična ako želite da uklonite mitesere. Izaberite jednu od maski za lepši izgled.

Autor: Sanja, Foto: Dmitry Fisher/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*