Maska za lice od voća

Da li ste primetile kako vam je koža mnogo lepša i zdravija kada pazite šta jedete i kada nemate mnogo štetnih navika? Sve je to važno i nikako ne bi smeli ignorisati informacije koje mogu da vam pomognu na putu do lepog izgleda.

nasmešena devojka

Sada više ne trebate da trošite pare po salonima za lepotu jer mnogo toga možete sami da uradite, a sve što bi moglo da vam zatreba su namirnice koje ne koštaju mnogo, a sigurno manje nego šta je samo jedan tretman u salonu.

Postoji mnogo namirnica koje pomažu, ali ipak najviše voće. To je tačna i proverena informacija jer upravo voće u sebi ima velik broj vitamina koji će vašoj koži dati lepotu kakvu ste oduvek hteli. Ne zaboravite da su vitamini jedan od najvećih saveznika kada je u pitanju lepota svakog čoveka, pa tako mnoge kreme koje možete da kupite u sebi imaju od svega najviše vitamina.

Kakvo voće vi volite? Da li ga jedete redovito ili samo ponekad? Sada ćete pored toga što ga jedete koristiti na još jedan način, kao masku za lice. Proverite da li imate limetu i bundevu, ako nemate onda je vreme da odete u prodavnicu.

Da li ste se pitali zašto baš limeta i bundeva? Razlog tome je velika količina vitamina A te limunska kiselina koji zajedno čine najbolju masku za vaše lice. Maska će da pomogne ukloniti tamne mrlje i obnovi oštećene ćelije što ne možete da uradite običnim pilingom. Vreme je da probate samo najbolje za sebe i svojoj koži pružite ono šta joj treba.

Pre nego krenete raditi masku proverite da li imate dovoljnu količinu svega. Za masku su vam potrebne 4 velike kašike šećera, 2 isceđene limete, 3 velike kašike bundeve i 2 velike kašike ulja od kokosa.

Pomešajte sve sastojke dok ne dobijete kompaktnu smesu, a posle toga ju nanesite na područja gde je to potrebno. Izbegnite područje oko očiju, masku držite do 15 minuta i operite u mlakoj vodi. Uz ovu masku vaše će lice da bude prelepo.

Autor: Sanja, Foto: Kurhan/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*