Maske za brži rast kose

Da li ste se ošišali i sada vam je žao što vam kosa više nije tako dugačka? Šišanje je potrebno zbog zdravlja kose i njene nege, ali dobro je što vam kosa može da naraste i pre nego što ste to očekivali. U čemu je trik? Sledi nekoliko saveta kako možete na prirodan način da ubrzate rast svoje kose.

duga kosa

Iako je moderno vreme i za žene se više ne smatra kako moraju da imaju dugu kosu jer ipak nisu muškarci, mnogo je onih devojaka koje vole dugu kosu jer se sa njom osećaju sigurno, lepo i posebno. Poznato je mnogima kako postoje prirodni lekovi uz pomoć kojih će kosa da raste brže, a sve šta vi trebate da znate je kako da ih pomešate.

Da li volite da jedete krompire? Oni su tako fini, a možete da ih spremate na nekoliko načina. Ako ste rešili da ih skuvate, nemojte da dodajete ulje, nego ih samo skuvajte u vodi. Tu vodu sačuvajte i sa njom operite kosu, a posle toga i sa šamponom te isperite. Ponovite pranje sa vodom od krompira jednom sedmično i brzo ćete da primetite rezultate. Od krumpira možete da napravite i masku u koju ćete staviti malo meda i žumance.

Zeleni čaj je odličan napitak koji je mnogima pomogao da smršave. Ali ima još nešto šta on može da uradi i zato ga uvek treba imati u kući. Možete da ga koristite na mnogo načina i to sve zahvaljujući antioksidansima koje sadrži. Možete da ga pijete ili koristite kao deo svog šampona sa kojim uvek perete kosu kao masku.

Odlična je maska za brži rast kose ona koja u sebi ima belance. Dovoljno je samo nekoliko belanjaca od kojih ćete da napravite smesu i koju posle treba da stavite na kosu. Ne samo da će vam kosa brže rasti, nego će da bude zdravija, sjajnija i čvršća. Proverite što sve imate kod kuće i pazite da vam je kosa uvek lepa i dovoljno dugačka.

 Autor: Sanja, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*