Maske za osetljivu kožu

Imate li osetljivu kožu i celo vreme se borite sa bubuljicama? Onda je vreme da nešto i poduzmete kako bi uvek imali lepo i čisto lice. Osetljiva koža traži posebne kreme i losione, a ima ih mnogo u velikim prodavnicama. Lepo lice možete da imate i uz pomoć prirodnih maski.

devojka se gleda u ogledalo

Maske za osetljivu kožu su važne jer u sebi nemaju hemije ni drugih sastojaka koji bi mogli negativno da djeluju na vašu kožu i lice. Odlučite se za jednu od maski i osećajte se kao svetske zvezde koje gledate na televiziji.

Sve žene koje imaju problema sa bubuljicama morale bi osim krema koristiti i maske za lice, a za njih vam trebaju namirnice koje imate u svojoj kući. Dobro je što ne morate da trošite puno para, treba vam samo malo vašeg vremena.

Proverite što vam sve treba i krenite raditi svoju masku za lice. Možete da pokušate sa zelenom glinom koja se isto nalazi na vašoj listi. Zelena glina je odlična zato što je lekovita i mnogo pomaže za lepi i zdravi izgled kože.

Maska od zelene gline je važna jer pomaže kod obnavljanja kože te smirivanje upale. Ako koristite masku od zelene gline recite zbogom problemima koje ste imali sa svojim licem.

Vaša sledeća maska u sebi može imati nekoliko kapi limuna te belance. Razbijte jaje i odvojite žumance. Pomešajte smesu i stavite na lice. Nećete da pogrešite ako držite masku do 20 minuta, jer će rezultati biti odmah vidljivi. Bubuljice će se smanjiti, a lice će da izgleda mnogo bolje.

Maska od kvasca je takođe dobra i to zato što u sebi ima mnogo B vitamina koji pomaže nečistoj koži. Dodajte malo mleka i pola kvasca te sve dobro izmešajte. Smesu stavite na lice i držite do pola sata te isperite.

Ne zaboravite na prirodne maske koje će da pomognu vašem licu. Odlučite se za jedan od sastojaka i izgledajte uvek lepo i osećajte se odlično.

Autor: Sanja, Foto: Christo/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*