Maslinovo ulje za skidanje šminke

Volite da se šminkate i ne možete da zamislite sebe bez sjenke za oči, ajlinera i karmina? Ne postoji žena koja ne želi uvek dobro izgledati, a za to je potrebno paziti ne samo na šminku nego i na negu kože. Važno je da redovito čistite svoje lice od šminke.

čisto lice

Postoji jutarnja i večernja nega lica. Jutarnja je važna jer pre nego stavite puder, morate staviti kremu za lice koja će da zaštiti vašu kožu od začepljenja pora i stvaranja bubuljica. Ne smete da zaboravite na večernju negu lica koja je važno toliko koliko i jutarnja.

Večernja nega lica uključuje skidanje šminke sa lica koju ste nosili ceo dan. Sada je vreme da maknete tu šminku i to pre nego idete leći. Veoma je štetno za kožu ako ostavite šminku, a nažalost mnogo je žena koje to rade.

Postoje losioni i mleka za čišćenje, a možete da pokušate i sa prirodnim receptima. Maslinovo ulje je odlično za skidanje šminke i prirodno je tako da ne može naškoditi vašoj koži.

Vreme je da prestanete trošiti mnogo novaca na skupe preparate i okrenete se prirodnim metodama. Velik dio tih proizvoda u sebi ima hemiju za koju ne znate kako će da utiče na kožu. Maslinovo ulje je sigurno i spremno da ga koristite.

Maslinovo ulje je danas na samom vrhu u svetu kozmetike. On se takođe nalazi odmah na vrhu kada su u pitanju zdrave namirnice. Odlično je jer sadrži vitamin E i ostale važne sastojke.

Uzmite staru bočicu mleka za telo ili losiona i uspite maslinovo ulje. Stavite dve ili tri kapi na vatu i lagano pređite preko lica te uklonite sve tragove šminke. Vitamin E koji se nalazi u ulju održava kožu elastičnom i sprečava starenje.

Maslinovo ulje možete da koristite za negu stopala, ili bilo kojeg dela tela za koji vam se čini kao da je koža isušena. Promenite navike i počnite da koristite lekovito ulje.

Autor: Sanja, Foto: Pressmaster/Shutterstock

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*