Merlinka, dobila predstavu. Uskoro premijera

Reditelj Stevan Bodroža priprema predstavu „Merlinkina ispovest“, koja će biti premijerno izvedena 30. januara u Domu omladine u Beogradu. Ova monodrama rađena je prema autobiografiji transvestita Vjerana Miladinovića „Terezin sin“.

Merlinka

Tekst je dramski uobličio Miladin Ševarlić, dobitnik Sterijine nagrade i drugih priznanja, zaključno sa Zlatnim beočugom za trajni doprinos kulturi Beograda.

Producent komada je gej aktivista Predrag Azdejković, a izvođenje su pomogli Vlada Republike Srbije – Kancelarija za ljudska i manjinska prava i Ambasada Holandije.

Vjeran Miladinović Merlinka brutalno je ubijen u noći između 22. i 23. marta 2003. godine u blizini Osnovne škole „Zaga Malivuk“, u beogradskom naselju Krnjača.

Njegovo telo pronađeno je tek nakon mesec dana, 23. aprila, u fazi raspadanja. Obdukcijom je utvrđeno da ga je ubica najpre davio, a potom više puta udario u glavu zidarskim čekićem.

Autor: Goran, Foto: Facebook

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*