Mia Begović Biografija

Mia Begović je rođena 11. januara 1963. godine. Po zanimanju je glumica. Slovi za jednu od najlepših hrvatskih filmskih i pozorišnih glumica. Već sa 26 godina je ostvarila zavidnu karijeru i bila, uz pokojnu sestru Enu Begović, među najpopularnijim glumicama bivše Jugoslavije. Iza nje su dva braka. Poslednji sa biznismenom Željkom Žnidarićem je skoro okončala. Ima ćerku Maju Lenu Lopatni, koja je zajedno sa njom učestvovala u TV rijaliti šou Servajvor.

U Zagrebu je 1986. godine završila Akademiju dramskih umetnosti. Za vreme studiranja je gradila karijeru na TV-u i filmu. Snimala je svuda u Hrvatskoj ali i u inostranstvu (Kanadi, Novom Zelandu, Nemačkoj, Australiji, SAD). Pored glume, zanima je i književnost koju je i upisala.

Po njenim rečima ona je osoba koju život usrećuje i jako je pozitivna osoba, teško bude izbačena iz takta i uživa u svakom danu života, ne voli nepravdu, borac je, uvek ima dobre namere i njena najveća mana je tvrdoglavost.

Mia Begović

Mia Begović

Izvor i foto: WP

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*