Mihail Muyingo Miša Biografija

Mihail Muyingo – Miša je rođen 21. septembra 1983. godine, ima četiri sestre od kojih je jedna aktuelna kraljica Ugande. Završio je Centralnu baletsku akademiju u Londonu. Nastupao je u Mulen ružu, ali je povreda kičme prekinula baletsku karijeru. Trenutno vodi nekoliko međunarodnih firmi, od kojih su dve u Beogradu. Po zanimanju je baletski umetnik i biznismen.

Mihail Mujingo je sin pokojnog kralja Ugande. Rođen je u ruskom Rostovu, a odrastao je u Beogradu. Završio je osnovnu baletsku školu „Lui Davičo“, a školovanje je nastavio u Londonu, na Centralnoj Akademiji Baleta. Nastupao je u čuvenom „Mulen ružu“, ali je posle povrede kičme prestao da igra. Miša Mujingo je rođen u Sovjetskom Savezu u Rostovu, od majke Ruskinje i oca kraljevskog porekla iz Ugande. Otac mu je ubijen kad je imao samo dve godine. Nekoliko godina kasnije, Mišina majka se udaje za Srbina i tako cela porodica dolazi u Beograd. Miša je tad imao pet godina.

Miša je detinjstvo proveo na Voždovcu. Završio je osnovnu baletsku školu „Lui Davičo“.  Početkom devedesetih školuje se u Londonu, na Centralnoj Akademiji Baleta na kojoj dobija diplomu klasične igre prema najvišim instancama. Nakon igre u Parizu, Americi, Singapuru i Rusiji, Miša kao solista nastupa u čuvenom „Mulen ružu“. Povreda kičme prekida blistavi ples, tako da je danas predstavnik i izvršni direktor nekoliko međunarodnih kompanija od kojih su dve na našim prostorima. Miša ima četiri sestre, od kojih je jedna kraljica Ugande. Dovođen je u vezu sa misicom Sanjom Papić.

Mihail Muyingo Miša

Mihail Muyingo Miša

Izvor i foto: Wikipedia, pulsonline.rs

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*