Milan Kalinić biografija

Milan Kalinić je poznati srpski tv voditelj i glumac koji je završio glumačku akademiju, ali je na iznenađenje mnogih počeo da radi na televiziji. Mnogima je ostao zapamćen kao jedan od voditelja muzičkog šoa „Operacija trijumf“ u kojem su se takmičile mlade muzičke nade iz cele bivše Jugoslavije.

milan kalinić

Milan Kalinić je rođen 21. septembra 1972. godine u Beogradu. U detinjstvu je promenio mnogo škola i zato sada ima puno drugova sa kojima se još uvek druži. Posle srednje škole i želje da postane pilot Milan je rešio da upiše akademiju u Beogradu na Univerzitetu Braće Karić, a 1999. godine je diplomirao kod profesora Ivana Bekjareva.

Prve korake u glumi imao je rolom u „Ptice koje nikad ne polete“. Osim u filmu Milan se oprobao u predstavama kao što su one u Pozorištu Boško Buha, u Zvezdari i JDP-u. Glumio je u preko 16 filmova i serija.

Osim u glumi Milan je rešio da se oproba i kao voditelj pa je tako veliku karijeru na televiziji počeo sa emisijom „Leteći start“, vodio je rijaliti šou „Veliki brat“, „Ruski rulet“ i „Sve za ljubav“.

Osim što je uspešan na poslu i gledaoci ga vole, Milan ima sreće i u ličnom životu. U braku je sa suprugom Sandom sa kojom ima sina Vuka i ćerku Teu.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*