Milan Paroški biografija

Milan Paroški je srpski političar koji je postao poznatom tokom devedesetih kada je na prvim višestranačim izborima postao poslanikom za SPO. Proslavio se svojim govorima u parlamentu zbog čega su ga prozvali „Kastrom“.

milan paroški

Milan Paroški je rođen 5. marta 1957. godine. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka gde je dobio diplomu za politikologiju. Na tom je fakultetu posle i magistrirao na temu Ideje sabornosti u srpskoj politici.

Posle fakulteta je krenuo da se bavi politikom, a osim toga Milan je objavio i nekoliko tekstova u poznatim časopisima te uredio mnogo kataloga i knjiga. Milan je zaposlen u Gradskom zavodu za zaštitu spomenika u Novom Sadu. Potvrda njegovom talentu svedoči i kandidatura za Nobelovu nagradu za književnost.

Milan Paroški se takmičio na predsedničkim izborima i završio na trećem mestu iza Slobodana Miloševića i Milana Panića, a kako nije uspeo da sakupi dovoljan broj potpisa za svoju stranku ujedinio ju je sa drugom strankom.

Posle izbora 1992. godine Milan se ujedinio sa Zoranom Đinđićem, ali ta saradanja je završila onog momenta kada je Zoran rešio da bojkotuje izbore. Godine 1997. osvojio je deveto mesto na predsedničkim izborima. Bilo je to vreme kada je počeo polako da se povlači iz sveta politike. Milan Paroški se oprobao i u trećoj „Farmi“ kada je izbačen zato što je vređao Bakija B3 na verskoj osnovi.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected]

Komentiraj

*