Milan Rus Biografija

Milan Rus je rođen 08.07.1977 godine u Novom Sadu. Još kao mlad ispoljava talenat ka muzici i plesu, tako da 1995. godine upisuje Srednju baletsku školu u Novom Sadu na odseku klasičan balet. Ubrzo nakon toga, biva angažovan u Srpskom Narodnom pozorištu u Novom Sadu kao igrač. Od 1998. godine postaje član baleta Srpskog Narodnog pozorišta u Novom Sadu, a od 2003. godine postaje stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu. Nakon jedne godine biva promovisan u prvog solistu. Učestvovao je u brojnim predstavama i u baletskim, ali i operskim, u ulogama: „Ko to tamo peva“ (Pevač), „Kraljica Margo“(La mol), „Don Kihot“(Toreador), „Labudovo jezero“(Rotbart).
Saradjivao je sa svim domaćim koreografima, ali i sa velikim brojem stranih koreografa. Nagrađivan je brojnim nagradama, a sa Narodnim pozorištem je imao nastupe širom sveta. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*