Milena Dravić biografija

Milena Dravić je jedna od najpoznatijih glumica ne samo u Srbiji nego i šire. Iza sebe ima veoma uspešnu karijeru i preko 160 snimljenih filmova i tv serija. Za svoje je uloge često puta bila nagrađivana.

milena dravić

Milena Dravić je rođena 5. oktobra 1940. godine u Beogradu. U umetničkim vodama je bila već od svoje četvrte godine, pa je tako neko vreme bila uključena u ples i klasični balet. Prva velika prilika je usledila 1959. godine kada ju je primetio František Cap i rešio da ju uključi u film „Vrata ostaju otvorena“.

Posle ove uloge je usledilo njih još nekoliko, a Milena je rešila da upiše Akademiju dramskih umetnosti. Tako je nastavila da glumi u mnogim filmovima pored Akademije koja je tražila puno njenog vremena.

Veliki momenat u njenoj karijeri se desio 1962. godine kada je osvojila Zlatnu arenu za najbolju glumicu u filmu „Prekobrojna“. Bio je to momenat od velike važnosti jer je bila na dobrom putu da postane najveća zvezda Jugoslavije.

Za doprinos domaćoj kinematografiji dobila je i nagradu „Pavle Vujisić“. Iza nje su mnoge uloge u velikim filmovima i serijama kao što su: „Osam kila sreće“, „Sekula se opet ženi“, „Policajac sa Petlovog brda“…

Milena je pre Dragana sa kojim je u braku, bila udata za Kokana Rakonjca i Purišu Ðordevica, obojica redatelji. Sa Draganom Nikolićem je već preko 40 godina u braku.

Autor: Sanja, Foto: Screenshot Youtube

Ukoliko pronađete grešku u tekstu ili želite nešto da dodate, javite nam u komentaru ispod biografije. Ukoliko želite da objavimo biografiju koje još nema na stranici, pošaljite nam e-mail na adresu [email protected].

Komentiraj

*